SON YENİLİKLER

MERKEZ BANKASI;TL DOLAR KURUNDAN ETKILENEN MEVDUATLARA ÇÖZÜM GETİRDİ.!

 MERKEZ BANKASI;TL DOLAR KURUNDAN ETKILENEN MEVDUATLARA ÇÖZÜM GETİRDİ.!
Okunuyor MERKEZ BANKASI;TL DOLAR KURUNDAN ETKILENEN MEVDUATLARA ÇÖZÜM GETİRDİ.!

Techhaber.net takipçileri bu son dönemde dolar ve TL ilgili en gerçekçi son basın açıklaması yayınlandı. Umuyoruz ki dolar düşer ve teknolojik ürünleri kolay ulaşım sağlarız. Keyifli okumalar.

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı

BASIN AÇIKLAMASI

**

**

21.12.2021

Birikimlerini TL mevduat olarak değerlendiren vatandaşlarımızın kurlardaki oynaklık karşısında mağdur olmaması için Sn. Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” ürünü devreye alınmıştır.

Ürün,gerçek kişilerce TL vadeli hesaplar üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak; yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandırılacak ve bu mevduat ürününe stopaj uygulanmayacaktır.

Kur farkı hesaplamaları için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası her gün saat 11:00’de USD döviz alış kuru yayınlayacaktır.

Vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması halinde oluşabilecek

fark müşteri hesabina TL olarak yansıtılacaktır.

Hesaplar 3, 6, 9 ve 12 ay vadeler ile açılabilecek olup; minimum faiz oranı TCMB Politika Faiz Oranı olarak uygulanacaktır.

Sisteme isteyen her banka katilabilecektir.

Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşecek, faiz hakkı ortadan kalkacaktır. Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecektir.

Öte yandan söz konusu ürünün Katılım Bankacılığı’nda da uygulanması konusunda çalışmalar sürdürülmektedir.

Kamuoyuna saygiyla duyurulur.

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle