SON YENİLİKLER

Okunuyor

WWDC 2023 Ekran Görüntüsü
(Resim kaynağı: Apple)
watchOS 10 bir süredir kamuya açık beta sürümünde bulunuyor ve yakında Eylül 12 Apple Etkinliği’nde gelecek olan yeni Apple Watch’lar da dahil olmak üzere en iyi Apple Watch’lara gelmesi için zaman geldi.

Donanım ve yazılımın bir evliliği olarak tasarlanan watchOS 10, Apple Watch deneyimini birkaç temel alanda geliştirecek. Bu büyük bir güncelleme ve bu özelliklerin birkaçı, Google’ın Wear OS veya Samsung’un One UI Watch 5 gibi diğer işletim sistemlerinde bulunmuyor.

Burada bahsetmeyeceğimiz birçok yeni ve yeniden tasarlanmış özellik var – örneğin, zihinsel sağlık sorunlarına yardımcı olmak için daha iyi bir Health uygulaması ve gelişmiş bisiklet özellikleri – çünkü bunlar hakkında üçüncü taraf uygulamalarda oldukça iyi yaklaşımlar elde edebilirsiniz. İşte Android ve Wear OS kullanıcılarını imrenerek izletebilecek watchOS 10’un gerçekleştirebileceği özelliklerden seçtiklerimiz.

  1. Dikey Widget Yığını
    (Resim kaynağı: Apple)
    En iyi Wear OS saatlerinde, widget panolarına genellikle sola ve sağa kaydırarak erişilir ve her biri ekranın tamamını kaplar. Apple burada oyunu değiştirdi ve widget’ları birbirinin üstüne kart yığını gibi sıraladı. Bu, yığını kaydırmanıza ve istediğinizi seçmenize olanak tanır. Bir ekranda iki kartı görüntüleyebilir ve bunları dokunarak genişletebilirsiniz, bu da saatinizde daha kolay gezinmenizi sağlar.

Basit, zarif ve kullanıcı dostu bir yaklaşım. Birçok durumda, özellikle hava durumu tahminlerini daha ayrıntılı görmek gibi belirli bir şey için widget’a gitmeniz gerekir, çünkü Apple her widget kartında kısa bir önizleme animasyonu gösterir. En iyi Garmin saatlerinde de bir widget yığını bulunur, ancak Garmin, Apple Watch’ta kullanılan çekici animasyonlardan ve temiz tasarımdan uzak bir yalın estetik kullanır.

  1. Yeni Yürüyüş Yol Noktası Özellikleri
    Apple Watch Ultra, watchOS 10 çalıştırır

(Resim kaynağı: Apple)
Dış mekân gezileri için mükemmel saat olması amaçlanan harika non-Apple Watch’lar mevcut. Seçme şansım olsa, muhtemelen hala Garmin Epix Pro veya Coros Apex 2 Pro’yu tercih ederim çünkü bunlar zorlu araziler için özel olarak tasarlanmış, haftalarca dayanabilir ve son derece dayanıklıdır.

Ancak, yeni Apple Watch OS’daki iki özellik, saat ile iPhone’unuz arasındaki ilişki nedeniyle gerçekten mümkün olanlar olduğundan dikkatimi çekti. Pusula komplikasyonunda, saat otomatik olarak iki yeni tür yol noktası oluşturabilir: Son Hücresel Bağlantı Yol Noktası ve Son Acil Çağrı Yol Noktası.

Son Hücresel Bağlantı Yol Noktaları, telefonunuzun en son sinyal aldığı yeri görmek için kullanışlıdır, bu da eğer vahşi doğada iseniz ve internete erişmek için adımlarınızı geri almanız gerekiyorsa oldukça işe yarar. Son Acil Çağrı Yol Noktası da aynı şekilde telefon sinyali için çalışır: acil bir çağrı yapmanız gerekiyorsa, bu yol noktası, bunu yapabildiğiniz son bilinen konumu işaretler.

  1. Gündüz Işığı Süresi
    Apple Watch 8’de watchOS 10

(Resim kaynağı: Apple)
Çoğu Wear OS saati ambiyans ışık sensörlerine sahiptir ve Wear OS kendisi, herhangi bir bölgedeki güneş radyasyonunun şiddetini belirten UV İndeksi gibi özellikleri destekler. Ancak watchOS 10, görme sorunlarını önlemek için başta miyopi olmak üzere göz sağlığı sorunlarına yardımcı olmak amacıyla gün ışığında geçirilen zamanı takip eder.

Eğer çocuklarınız varsa ve onlar bir Apple Watch takıyorlarsa, ebe

veynler, çocukların yeterince dışarıda vakit geçirmediğini bildiren bildirimler alabilirler, bu da görme risklerini artırabilir. Ancak yetişkinler için de faydalıdır, çünkü doğrudan günlük istatistikleri kullanarak dışarıda geçirilen zamanın ruh hali veya enerji artışı ile ilişkili olup olmadığını ölçebilir ve yeterince dışarıda vakit geçirmenizi sağlamak için uyarılar kurabilirsiniz.

Bu başka bir ölçüm olsa da iyi bir ölçümdür. Güneşe maruz kalma (elbette fazla değil) araştırmalara göre artmış D vitamini depoları, daha iyi bir ruh hali, daha iyi bir bağışıklık sistemi ve hatta ağrı kesici etki ile ilişkilendirilir.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle