SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Amerika Birleşik Devletleri ve Vietnam, Yarıiletken Tedarik Zinciri Anlaşması İmzaladı

Amerika Birleşik Devletleri ve Vietnam, Yarıiletken Tedarik Zinciri Anlaşması İmzaladı

 Amerika Birleşik Devletleri ve Vietnam, Yarıiletken Tedarik Zinciri Anlaşması İmzaladı
Okunuyor Amerika Birleşik Devletleri ve Vietnam, Yarıiletken Tedarik Zinciri Anlaşması İmzaladı

Amerika Birleşik Devletleri ve Vietnam, Pazar günü, Hanoi’nin yarıiletken ekosistemini genişletmek amacıyla yarıiletken tedarik zinciri anlaşması imzaladılar ve bu anlaşma Amerikan endüstrisini desteklemek amacıyla yapıldı.

Beyaz Saray’a göre, Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam’ın sürdürülebilir yarıiletken tedarik zincirleri oluşturmada kritik bir rol oynama potansiyelini tanımaktadır, özellikle güvenilir ortakların kapasitesini Amerika Birleşik Devletleri’ne taşınamayacak şekilde genişleterek ve ülke içinde üretim ve endüstri gelişimini daha da teşvik ederek.

Beyaz Saray tarafından yayınlanan bir açıklamada, “Son zamanlarda imzalanan Yarıiletken Tedarik Zincirleri, İşgücü ve Ekosistem Geliştirme Memorandumu, Amerikan endüstrisini desteklemek amacıyla Vietnam’ın yarıiletken ekosistem potansiyelini genişletme konusundaki bu ikili ortaklığı resmileştiriyor” denildi.

Açıklamaya göre, Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam’ın mevcut yarıiletken ekosistemini, düzenleyici çerçevesini ve işgücünü ve altyapısını geliştirmek için Vietnam ile işbirliği yapacaktır.

Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri ve Vietnam, Vietnam’da kapsamlı işgücü geliştirme girişimlerinin başlatılmasını duyurdu; bu çerçevede yarıiletken montajı, testi ve ambalajı konularında uygulamalı eğitim laboratuvarları ve eğitim kursları geliştireceklerdir. Amerikan hükümeti, bu girişimleri başlatmak için başlangıç sermayesi olarak 2 milyon dolarlık bir kaynak sağlayacak ve bu kaynak, gelecekteki destekle birleştirilerek Vietnam hükümeti ve özel sektörden gelecek destekle birleştirilecektir. Bu çabalar, Amerikan orta sınıf için iyi iş fırsatlarını genişletmeye yardımcı olacak ve yarıiletken endüstrisi değer zincirinde daha yukarı taşınmalarına yardımcı olacaktır.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle