SON YENİLİKLER

Bitcoin, 50.000 Dolar Seviyesine Ulaşarak Yatırımcılarda Coşku Yarattı

 Bitcoin, 50.000 Dolar Seviyesine Ulaşarak Yatırımcılarda Coşku Yarattı
Okunuyor Bitcoin, 50.000 Dolar Seviyesine Ulaşarak Yatırımcılarda Coşku Yarattı

Bitcoin, Aralık 2021’den bu yana ilk kez 50.000 dolar seviyesine ulaştı ve bu, kripto para biriminin fiyat hareketinde önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor. Bitcoin fiyatındaki bu artış 12 Şubat 2024’te meydana geldi ve Nisan ayında Bitcoin arzının yarıya indirilmesi beklentisi ve spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) önemli miktarda giriş de dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlanıyor.

Fiyat yükselişi, Bitcoin’i gün içerisinde %4’ten fazla kazançla 50.188 $’lık seansın en yüksek seviyesine getirdi. Bu yükseliş eğilimi, tarihsel olarak piyasaya yeni Bitcoin girme oranının azalması nedeniyle fiyat artışlarıyla ilişkilendirilen Bitcoin halving etkinliğinden sadece birkaç hafta önce geliyor. Yarılanma, Bitcoin’in günlük üretimini 900’den 450 token’a düşürecek.

Fiyatın 50.000 dolara ulaşmasına rağmen büyük satış emirlerinin görüldüğü Binance ve Coinbase gibi borsalarda satış baskısı ile bu seviyede kayda değer bir direnç oluştu. Bu, bazı yatırımcıların 50.000 $ seviyesinde kar elde ettiğini gösteriyor.

Son fiyat hareketleri aynı zamanda spot ETF’lerin açılışının ardından yaşanan ve başlangıçta Bitcoin fiyatının 38.500 dolara düşmesine neden olan düşük seviyelerden toparlanmayı da yansıtıyor. Ancak Grayscale Bitcoin Trust’tan (GBTC) çıkışlar yavaşladı ve yeni spot ETF’lere girişler devam ederek fiyatların toparlanmasına katkıda bulundu.

Yükseliş aynı zamanda aşırı kaldıracın yokluğu ve perakende fırsatları kaçırma korkusunun (FOMO) yokluğuyla da karakterize ediliyor ve bu, fiyat seviyesinin sürdürülebilirliği açısından olumlu bir işaret olarak değerlendiriliyor. Profesyonel Bitcoin yatırımcıları, uzun-kısa oranının balinalar ve arbitraj masaları arasında yükseliş eğilimine işaret etmesiyle güven gösterdi.

Özetle, Bitcoin’in 50.000 dolara yükselişi, yatırımcıların yeni spot ETF’lere olan coşkusu, yaklaşmakta olan arz yarılanması ve tüccar duyarlılığındaki değişimin birleşiminden kaynaklanıyor. Bu fiyat seviyesinde direnç olsa da genel piyasa göstergeleri Bitcoin’in fiyat gidişatına ilişkin olumlu bir görünüm ortaya koyuyor.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle