SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • 2023’ün sonunda Apple, küresel akıllı telefon pazarında ilk kez Samsung’u geçti

2023’ün sonunda Apple, küresel akıllı telefon pazarında ilk kez Samsung’u geçti

 2023’ün sonunda Apple, küresel akıllı telefon pazarında ilk kez Samsung’u geçti
Okunuyor 2023’ün sonunda Apple, küresel akıllı telefon pazarında ilk kez Samsung’u geçti

Araştırma şirketi IDC’ye göre, 2023’ün sonunda Apple, küresel akıllı telefon pazarında ilk kez liderliği ele geçirerek Samsung’u geride bıraktı. Samsung’un liderliği kaybettiği son zaman 2010’daydı ve o zaman Nokia’nın pazarda üçte biri vardı.

Genel olarak, küresel akıllı telefon pazarı hala zorluklarla karşı karşıya, ancak toparlanma eğilimi devam ediyor. IDC’ye göre, küresel akıllı telefon sevkiyatları 2023’te bir önceki yıla göre %3,2 azalarak 1,17 milyar üniteye düştü. Bu, on yılın en düşük yıllık hacmi olsa da, dördüncü çeyrekte yıllık %8,5 büyümeyle 326,1 milyon üniteye ulaşıldı ve bu, %7,3’lük tahminin üzerindeydi.

IDC’nin Araştırma Direktörü Nabila Popal, “2023’ün ikinci yarısında Transsion ve Xiaomi gibi düşük fiyatlı Android oyuncularında önemli bir büyüme gördük, bu büyüme, hızla büyüyen gelişmekte olan pazarlardan kaynaklandı, ancak en büyük kazanan açıkça Apple” dedi. “Apple, yılda pozitif büyüme gösteren üç büyük oyuncu arasında yalnızca biri değil, aynı zamanda tarihinde ilk kez dünya genelinde birinci sırada yer alıyor.” Bütün bunlar, artan düzenleyici zorluklara ve Çin’deki en büyük pazarı olan Huawei’den gelen yeniden rekabete rağmen gerçekleşiyor. Apple’ın devam eden başarısı ve dayanıklılığı, büyük ölçüde artan premium cihazlara yönelik eğilimden kaynaklanıyor; bu cihazlar şimdi pazarın %20’sinden fazlasını oluşturuyor ve agresif takas teklifleri ile faizsiz finansman planlarıyla destekleniyor.”

IDC Worldwide Mobility and Consumer Device Trackers Grup Başkanı Ryan Reith, “Huawei’nin geri dönmesi ve Çin pazarında hızla yer kaplaması” nı ekledi. OnePlus, Honor, Google ve diğer markalar, pazarın alt ucunda çok rekabetçi cihazlar piyasaya sürüyor. Katlanabilir cihazlar ve akıllı telefonlardaki yapay zeka yetenekleri hakkındaki artan konuşma momentum kazanıyor: “Genel olarak, akıllı telefon pazarı çok ilginç bir döneme gidiyor.”

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle