SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Vitalik Buterin’in Hesabının Hacklenmesi Sonucu Oluşan Zarar 691,000 Dolar Olarak Tahmin Ediliyor

Vitalik Buterin’in Hesabının Hacklenmesi Sonucu Oluşan Zarar 691,000 Dolar Olarak Tahmin Ediliyor

 Vitalik Buterin’in Hesabının Hacklenmesi Sonucu Oluşan Zarar 691,000 Dolar Olarak Tahmin Ediliyor
Okunuyor Vitalik Buterin’in Hesabının Hacklenmesi Sonucu Oluşan Zarar 691,000 Dolar Olarak Tahmin Ediliyor

Ethereum kripto para biriminin yaratıcısı Vitalik Buterin’in hesabının X (Twitter) üzerinden hacklenmesi sonucu oluşan zarar 691.000 dolar olarak tahmin edildi.

Daha önce, Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin’e ait olan X (Twitter) hesabının hacklendiği bilinmişti. Hackerlar, yeni bir tweet içinde kötü amaçlı bir web bağlantısı yayınladılar. Hackerlar, iddiaya göre Ethereum’da Proto-Danksharding özelliğinin tanıtılmasını kutlamak için Consensys’in anı NFT’si sunduğunu belirten bir tweet içinde bir dolandırıcılık bağlantısı paylaştılar.

Daha sonra, Vitalik’in babası Dmitry Buterin, hack olayı hakkında şunları bildirdi: “Bu gönderiye dikkat etmeyin, görünüşe göre Vitalik hacklendi. Erişimi geri yüklemek için çalışıyor.”

Vitalik Buterin’in hesabının hacklenmesinden kaynaklanan zarar belirlendi

Blockchain analisti ZachXBT tarafından bildirilen miktar 691.000 dolar olarak açıklandı. Çalınan NFT’ler arasında yaklaşık 250.000 dolar ve 95.000 dolar değerinde iki CryptoPunks (Ethereum blockchain üzerindeki token koleksiyonu) bulunmaktaydı.

Daha önce, Temmuz 2023’te, Uniswap kurucusu Hayden Adams’a ait bir hesap hacklenmişti. Kripto borsası Binance’in kurucusu Changpeng Zhao, X hesabı üzerinden “sosyal ağlarda içerik okurken sağduyu kullanın” tavsiyesinde bulundu. Hesabını da hacklemeye çalıştılar, ancak bu, geçen yıl platformu satın alan “Elon dönemi” öncesindeydi.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle