SON YENİLİKLER

İktisat-işletme okuyarak iş bulabileceğinizi sanıyor musunz?

 İktisat-işletme okuyarak iş bulabileceğinizi sanıyor musunz?
Okunuyor İktisat-işletme okuyarak iş bulabileceğinizi sanıyor musunz?

Günümüz popüler meslekleri kendi değerini koruyor mu buna kısaca değineceğiz.

5G teknolojisi ile hayatımıza hız kattığı kadar yaşamımızın bir parçası olan meslek edinme ve yetkinlik kazanmak artık ropotlara bırakılır mı ?

Amazonda  go mağazasında hiçbir insanın işetletme sahibi müdürü personeli olmadan alışveriş yapıldığı çağda insana nekadar yer verilecek. Çok az verilecek. Ya kendinizi yeni yetkinlikler ile donatacak ya da işsiz kalacaksnız.

5g teknolojisi son 1 yılda 106 bin yeni iş modeli üretti. 2034’de 4,6 milyon  iş imkanı oluşacağı ön görülüyor. Ön görülmeler bir bir gerçekleşmektedir.

Dünya değişiyor ona ayak uydurmak ve o değişime göre kendimizi geliştirmemiz şart. İşimi robotlar yapacak diye üzülmek,endişe etmek yerine yeni iş alanları için kendimizi dönüştürmek ve teknolojiye adeptasyon şart. Geleceğin mesleklerine hazırlanmak için planlı eğitimler almalıyız. Yoksa bu köhne ilk orta, lis,e öğretim sistemi ve hatta üniversite eğitim sistemi ile gelecekte aç kalacağız. Mesleksiz ve yetkinsiz olabilirsiniz. Artık çağımız meslekleri sürekli kendini güncelleme ve okul okumaktan çok kendini geliştirebilen bireylere ihtiyaç duymaktadır.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle