SON YENİLİKLER

Büyük Veri Çağı ve Sosyal Soğuma

Bu yazıda, büyük veri çağındaki cihazların insanlar hakkında bilgi toplamasının sosyal soğumaya neden olduğu incelenmektedir. İnsanların farkında olmadan yaptığı masum davranışların bile gelecekteki hayatını etkileyebileceği gibi, doktorlara performans puanı verilmesi gibi puanlama sistemlerinin de sosyal soğumaya sebep olduğu örnekleri verilmektedir. Ancak henüz sosyal soğumayı engelleyecek bir çözüm bulunmamaktadır.
 Büyük Veri Çağı ve Sosyal Soğuma
Okunuyor Büyük Veri Çağı ve Sosyal Soğuma

Haydi, büyük veri çağında yaşadığımızı varsayalım. Her gün kullandığımız cihazlar bizim hakkımızda bilgi topluyor, tamam mı? Yani sepetimize bir şeyler eklerken veya mağazada gözümüze kestirdiğimiz bir elbiseyi inceleyerek, kişiliğimizle ilgili ipuçları veriyoruz. Tükettiğimiz yemeklerden, hobilerimize ve hatta geçmişte aldığımız travmalara kadar her şey ortaya çıkabiliyor.

Tabii bu sınıflandırmaların ne kadar doğru çalıştığı tartışılır. Ama insanlar artık bu durumun yaygınlaştığını fark edince davranışlarını değiştiriyorlar. Çünkü yapabilecekleri masum bir hareket bile gelecekteki hayatlarını etkileyebilir. Örneğin bir arkadaşınızın gönderdiği linke tıkladığınızda, bu hareket kaydedilebilir ve başınıza bela açabilirsiniz.

Hatta New York’ta yapılan bir araştırma, doktorlara performans puanı verildiğinde, doktorların düşük puan almamak için ileri evre kanserli hastaları tedavi etmekten kaçındığını göstermiştir. Çünkü hastanın ölme ihtimali yüksekse, doktorun performans puanı düşecektir. Bu da sosyal soğumaya neden olan bir olaydır

.

Çin gibi bazı ülkelerin bu tür puanlama sistemlerini yaygınlaştırması, insanların daha az risk almalarına ve toplumdan uzak durmalarına sebep oluyor. Ancak bu sosyal soğumayı engelleyecek bir yol var mı? Şimdilik net bir cevabımız yok ama gelecekte tekrar gündeme gelmesi muhtemel gibi görünüyor.

Eh, büyük verinin hayatımızda ne kadar etkili olduğunu artık biliyorsunuz. Daha fazla bilgi için, şu adrese göz atabilirsiniz: https://www.socialcooling.com/

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle