SON YENİLİKLER

Kalem İle Not Tutmanın Faydaları?

 Kalem İle Not Tutmanın Faydaları?
Okunuyor Kalem İle Not Tutmanın Faydaları?

Bir kalemle yazarak ve çizerek çalışmak hem öğrenme hem de hatırlama kabiliyetimizi artırıyor.

Neden derseniz, kalemle çalışmak dijital ortamda not almaya göre daha fazla duyumuzu çalıştırıyor. Bu da beynimizin performansını etkiliyor.

Örneğin;

Elimizdeki sinirler kalem kullanırken çok daha kapsamlı şekilde hareket çalışırken, klavye kullanımı sırasında neredeyse aynı hareketi tekrar ediyor, Kalem ile çalışırken gözlerimiz kendi kontrolümüzdeki çizgileri takip ederken, dijital ortamda ekranı doğrusal şekilde takip ediyor,

Peki ya ses? Kalem kağıtla sürtünme açısına göre farklı sesler çıkarırken, dijital dünyayı temsil eden klavye tuşları benzer sesler çıkarıyor. Dokunmatik ekranlarda ses bile duyamıyoruz. Bu beynimizi dijital ortamda aldığımız notlara göre daha fazla ve daha bütünsel bir çalışma sürecine sokuyor. Sonuç olarak da hem düşünme hem öğrenme hem de hatırlama gücümüzü artırıyor.

Adaptasyonun, #unlearn ve #relearn kavramlarının daha da önem kazandığı VUCA ortamında önemli olduğunu düşündüğüm bu konu hakkında hem 2017 hem de 2020 yılında araştırmalar yapan Audrey van der Meer ‘in son çalışmasının özetine buradan ulaşabilirsiniz:
https://neurosciencenews.com/hand-writing-smart-kids-17113/

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle