SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Suzuki’nin 2024 Swift Modeli Tanıtıldı: Yenilikçi Özellikler ve Tasarım Detayları

Suzuki’nin 2024 Swift Modeli Tanıtıldı: Yenilikçi Özellikler ve Tasarım Detayları

 Suzuki’nin 2024 Swift Modeli Tanıtıldı: Yenilikçi Özellikler ve Tasarım Detayları
Okunuyor Suzuki’nin 2024 Swift Modeli Tanıtıldı: Yenilikçi Özellikler ve Tasarım Detayları

“Son olarak Swift Konsepti’nin Japonya Hareketlilik Fuarı 2023’teki yakın tanıtımının ardından, Suzuki küçük hatchback’in üretim versiyonunu tanıttı. Yeni nesil Swift, güncellenmiş dış tasarıma, iç mekâna ve yeni geliştirilmiş hafif hibrit bir güç aktarımına sahip yükseltilmiş bir platform sunuyor.

Suzuki Swift 2024 Tanıtıldı

Yeni Swift tam anlamıyla konsept gibi görünüyor. Alüminyum alaşımlı tekerlekler, dış ve iç trimler ve renkler dahil olmak üzere her şey, sadece birkaç hafta önce Tokyo’da tanıtılan prototipten ödünç alınmış. Renk paleti 9 renk seçeneği içeriyor, ayrıca siyah tavan ve sütunlarla 4 ek iki tonlu seçenek bulunuyor.

Suzuki Swift 2024 Tanıtıldı

Suzuki Swift 2024, 3860 mm uzunluğunda, 1695 mm genişliğinde, 1500 mm yüksekliğinde ve 2450 mm dingil mesafesine sahip. İç mekânda 9 inçlik bir bilgi eğlence dokunmatik ekran bulunuyor ve güncellenmiş gösterge paneli beyaz dokulu eklemelere sahip. Dijital bir gösterge paneli yok, ancak analog kadranlar arasında önceki nesilde olduğu gibi küçük bir ekran bulunuyor. Ayrıca Suzuki’nin diğer modellerinde bulunan yeni bir klima kontrolü, bardak tutucuların üzerindeki orta konsolda bir CD yuvası ve çoklu USB şarj soketleri bulunuyor. El freni artık otomatik bir otomatik tutma işlevine sahip.

Suzuki Swift 2024 Tanıtıldı

Güvenlik açısından yeni nesil, Suzuki Safety Support ADAS paketi için geliştirilmiş performans sunan milimetre dalga radarı, tek gözlü bir kamera ve ultrasonik bir sensör içeriyor. Paket, araçlar, bisikletler, motosikletler ve yayaları daha iyi algılayan Dual Sensör Fren Destek II’yi içeriyor. Ayrıca, her yöne bakan bir gözetim kamerası, ölü nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı bulunuyor.

Yeni Swift üç donanım seviyesinde sunulacak – XG, Hibrit MX ve Hibrit MZ. Giriş seviyesi modeli elektriksiz benzinli bir motorla donatılmışken, orta ve üst seviye versiyonlar hafif hibrit bir kurulumla geliyor. Suzuki ayrıntılı özellikler sunmadı, ancak Z12E’nin “yeniden geliştirilen” 1.2 litrelik 3 silindirli motorunun “yüksek verimli” ve “bol düşük hız torku” sunduğunu belirtti. Bir ISG motor jeneratörünün ve özel bir bataryanın eklenmesi, yakıt tüketimini azaltmaya yardımcı olur, önceki modelde olduğu gibi.

2024 Suzuki Swift’in tüm versiyonları, önceki üniteye göre daha hafif, sessiz ve verimli olduğu söylenen yeni bir CVT otomatik şanzıman ile geliyor. Güç, isteğe bağlı sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde ön veya tüm dört tekerleğe iletilir.

Japonya’daki Suzuki bayileri yeni Swift için zaten siparişleri kabul ediyor. Fiyatlar daha sonra modelin ayrıntılı özellikleri ile birlikte duyurulacak.”

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle