SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • “Intel’in Yenilikçi Adımı: Oyunlarda ‘Ekstra’ Kare Teknolojisi İçin ExtraSS Üzerinde Çalışıyor”

“Intel’in Yenilikçi Adımı: Oyunlarda ‘Ekstra’ Kare Teknolojisi İçin ExtraSS Üzerinde Çalışıyor”

 “Intel’in Yenilikçi Adımı: Oyunlarda ‘Ekstra’ Kare Teknolojisi İçin ExtraSS Üzerinde Çalışıyor”
Okunuyor “Intel’in Yenilikçi Adımı: Oyunlarda ‘Ekstra’ Kare Teknolojisi İçin ExtraSS Üzerinde Çalışıyor”

Intel, masaüstü video kartı pazarına oldukça başarılı bir şekilde giriş yaptı. Arc modelleri henüz belirgin bir popülerlik kazanmamış olsa da, sürücülerdeki sürekli iyileştirmeler ve düşük fiyatlar onları çok çekici hale getirdi. Intel şu anda kartları daha da iyileştirmek için Nvidia ve AMD gibi kendi çerçeve üretim teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Intel ayrıca oyunlarda “ekstra” kareler oluşturmak için kendi teknolojisine sahip olmak istiyor. Şirket zaten ExtraSS üzerinde çalışıyor.

Intel’ın zaten XeSS süper örnekleme teknolojisi var, bu da AMD FSR gibi neredeyse herhangi bir video kartında çalışabilir, yalnızca Intel kartları değil. Şimdi Intel, ExtraSS’yi tanımlayan bir belge paylaştı. Bu, işlemci devinin çerçeve üretme seçeneğidir.

İşte spatiyal süper örnekleme ve çerçeve dışapolasyonunu birleştiren, gerçek zamanlı render performansını artırmak için tasarlanmış yeni bir çerçeve olan ExtraSS. Bu teknikleri entegre ederek, yaklaşımımız performans ve kalite arasında bir denge kurar, zamanla tutarlı, yüksek kaliteli, yüksek çözünürlüklü sonuçlar üretir.

Warping için hafif modüller ve iyileştirme için ExtraSSNet kullanarak, spatiyotemporal bilgileri değerlendirir, render netliğini artırır, hareketli gölgeleri doğru bir şekilde işler ve sanatsız yüksek kare hızları ve yüksek çözünürlüklü sonuçlar elde ederiz.

Unreal Engine kullanarak yapılan değerlendirme, teknolojimizin geleneksel bireysel uzamsal veya zamansal süper örnekleme yöntemleri üzerindeki avantajlarını gösterir, geliştirilmiş render hızı ve görsel kalite sunar.

İşte ExtraSS’nin FSR veya DLSS üreteçlerinden temel farkı: sonuncular çerçeve interpolasyonu kullanırken, Intel ekstrapolasyon kullanır. İnterpolasyon yöntemi, eklemek istediği çerçevenin bir yaklaşımını üretmek için birden çok örneği kullanırken, ekstrapolasyon yöntemi giriş örneğinin dışındaki bilgileri kullanarak bir çerçevenin yaklaşımını oluşturur. Intel, bu yaklaşımın hem Nvidia’nın hem de AMD’nin sahip olduğu gecikme sorununu önlediğini belirtiyor. Ancak Intel hemen interpolasyonun daha iyi sonuçlar verdiğini kabul ediyor.

Şimdiye kadar Intel, gelecek planları hakkında hiçbir şey söylemedi ve belgesi şirketin hala yapacak çok işi olduğunu ima ediyor. Ancak belki de Intel, gelecek yılın yeni Battlemage nesil video kartlarını piyasaya sürmeye yetişebilir.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle