SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Tesla Bot: İnsan Benzeri Robotlar Yürümeyi, İnsanları Taklit Etmeyi ve Eşyaları Taşımayı Öğrendi

Tesla Bot: İnsan Benzeri Robotlar Yürümeyi, İnsanları Taklit Etmeyi ve Eşyaları Taşımayı Öğrendi

Tesla, son bir videoda robotlarının yeni öğrendiklerini gösterdi. Videoda, robotun çevreyi algılayabildiği ve hatırlayabildiği, insanları taklit ederek çeşitli işler yapabildiği gösteriliyor. Örneğin, robotun bir kapıdan diğerine eşya taşımayı öğrendiği görülüyor. Tesla'nın Cybertruck teslimatlarına başlamasından sonra Tesla Bot üretimine başlaması bekleniyor. Elon Musk, hissedarlar toplantısında bu videoyu paylaşırken, sunumun etkinlikten bir gün önce hazırlandığını belirtti.
Okunuyor Tesla Bot: İnsan Benzeri Robotlar Yürümeyi, İnsanları Taklit Etmeyi ve Eşyaları Taşımayı Öğrendi

Tesla Bot insansı robotları yürümeyi, bir kişinin ardından taklit etmeyi ve eşyaları taşımayı öğrendi.

17 Mayıs 2023 tarihinde yayınlandı, Robert Adams tarafından. Tesla, robotlarının son zamanlarda ne öğrendiğini gösterdi. Artık yavaş da olsa hareket edebiliyorlar, nesneleri kaldırabiliyorlar ve nesneleri tanıyabiliyorlar.

Yeni video, milyarder Elon Musk’ın bir hissedar toplantısında sunum yaparken paylaşıldı ve Musk, sunumun etkinlikten sadece bir gün önce hazırlandığını belirtti. Tesla Bot insansı robotu aslında geçen yıl şirketin yapay zeka günü etkinliğinde tanıtılmıştı. O zaman Tesla sadece seyircilere el sallayabilen bir prototip sergileyebilmişti.

Videoda, robotun çevreyi algılayabildiği ve hatırlayabildiği, insanları taklit ederek çeşitli işler yapabildiği gösteriliyor. Örneğin, robotun bir kapıdan diğerine eşya taşımayı öğrendiği görülüyor. Tesla Bot’un üretimine, şirketin Cybertruck teslimatlarına başlamasından sonra başlanması planlanıyor.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle