SON YENİLİKLER

Stres insan vucuduna etkileri ve nasıl başa çıkarız?

 Stres insan vucuduna etkileri ve nasıl başa çıkarız?
Okunuyor Stres insan vucuduna etkileri ve nasıl başa çıkarız?

Stres, günümüz şartlarında bir çok kişinin hayatını olumsuz etkileyen bir konudur. Bir anda harika giden günü berbat birgüne cevirebilecek kadar güçlü bir his ve duygudur. İnsan yaşamı süresince farklı durumlarda stresli olabiliyoruz.

Stres ile nasıl mücadele edebilirsiniz?

Olumsuz durumlarda stresi nasıl yenebiliriz?

Bir kaç öneri ile kötü koşullarda stresinizi kontrol edebilirsiniz.

-Nefes Egzersizleri Yaparak kanmdaki oksijen seviyenizi dengeleyin. Bu sayede bedenimizi rahatlatarak daha kaygısız, daha dingin hisler oluşmaktadır.

-Her şeye ‘Evet’ demeyin. Başkalarının beklenti ve taleplerini her an karşılamayabilirsiniz. Bu yüzden gerektiği yerde HAYIR demeyi bilmeniz gerekiyor ve aslında iyi bir iletişim için kullanmaktan çekinmeyin.

Beslenme düzenimiz sitres için çok önemlidir.

-Alkol ve sigara stresi arttıran en büyük faktörler arasındadır. Sitresli olduğunuz anlarda sigara içmek yerine iyi bir yürüş ve dinginlenme sizin için iyi olacaktır.

-Her gün kendinize vakit ayırın. Dinlenmek, stresinizi azaltır. Dinlenmekten kastımız sizin hoş, sevdiğiniz şeyleri yapınız.

-Sorumluluklarınızı bilin. Kafanızda karmaşaya asla yer olmasın.

-Yapmanız gereken işleri önceden planlamak aniden strese girmenize karşı yardımcı önleyici faktör olacaktır.

Hedeflerinizi ve beklentilerinizi gerçekçi olarak belirleyin. Hedefleriniz herzaman olabilecek şekilde yapmaya çalışlın.

Ne yazık ki tek seferde %100 başarı pek mümkün değildir. Fakat Başarıya giden yol disiplin ve planlı çalışmaktan geçmektedir.

#bidünyaiçerik #stres #streskontrolu

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle