SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • iPhone 14’ün Uydu Acil Çağrı Özelliği, Utah’ta Mahsur Kalan Üç Öğrenciyi Kurtardı

iPhone 14’ün Uydu Acil Çağrı Özelliği, Utah’ta Mahsur Kalan Üç Öğrenciyi Kurtardı

iPhone 14'ün uydu acil çağrı özelliği sayesinde, telefon sinyalinin çekmediği bir bölgede mahsur kalan üç öğrenci kurtarıldı. Canyoning (kanyon aşma) yapan öğrenciler, Utah'taki bir kanyona gittiler ve suyun göğüslerine kadar geldiği bir havuzda mahsur kaldılar. İki öğrenci hipotermi belirtileri gösteriyordu ve cep telefonu ağına ulaşamıyordu. Üçüncü öğrenci Steven Watts, iPhone 14'ün uydu acil çağrı özelliğini kullanarak 911'e mesaj gönderdi. Helikopterle kurtarılan öğrenciler ciddi yaralanmalar almadılar.
 iPhone 14’ün Uydu Acil Çağrı Özelliği, Utah’ta Mahsur Kalan Üç Öğrenciyi Kurtardı
Okunuyor iPhone 14’ün Uydu Acil Çağrı Özelliği, Utah’ta Mahsur Kalan Üç Öğrenciyi Kurtardı

Geçen hafta Utah’taki bir kanyona giden ve telefon sinyalinin çekmediği bir bölgede mahsur kalan üç öğrenciyi iPhone 14’ün uydu acil çağrı özelliği kurtardı. Öğrencilerden Bridger Woods, yaklaşık bir yıldır canyoning (kanyon aşma) yaptıkları için keşfetmeye karar verdikleri “oldukça güzel bir kanyon” duyduklarını söyledi. Canyoning, yüzen araçlardan yardım almadan kayalık tırmanma, abse, suya atlamak ve yüzme gibi yöntemlerle kanyonları aşmak anlamına gelir.

Kanyonda suyun göğüslerine kadar geldiği bir havuz buldular, ancak oradan çıkamadılar. İki öğrenci hipotermi belirtileri gösteriyordu ve cep telefonu ağına ulaşamıyordu. Üçüncü öğrenci Steven Watts ise bir iPhone 14’e sahipti. Her 20 dakikada bir uydu doğrudan üzerlerindeydi, bu nedenle 911’e mesaj gönderebildiler.

Öğrenciler sudan çıkmayı başardılar, ancak yaklaşık 4 metre derinliğinde bir çukurun dibinde kaldılar. Bridger Woods hipotermik şok geçirdi. Sonuç olarak, Salt Lake City’den doktorlarla birlikte bir helikopter geldi ve öğrenciler ciddi yaralanmalar almadılar.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle