SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Oyun
  • Apple, iPhone 15’i ‘Dünyanın En İyi Oyun Konsolu’ Haline Getirmek İçin Planlarını Açıkladı”

Apple, iPhone 15’i ‘Dünyanın En İyi Oyun Konsolu’ Haline Getirmek İçin Planlarını Açıkladı”

 Apple, iPhone 15’i ‘Dünyanın En İyi Oyun Konsolu’ Haline Getirmek İçin Planlarını Açıkladı”
Okunuyor Apple, iPhone 15’i ‘Dünyanın En İyi Oyun Konsolu’ Haline Getirmek İçin Planlarını Açıkladı”

Bu hafta iPhone 15 tanıtımı sırasında, Apple yeni A17 Pro çipinin oyun yeteneklerine büyük önem verdi. Yeni bir röportajda, Apple’ın iPhone 15’i “dünyanın en iyi oyun konsolu” haline getirme planları hakkında daha fazla ayrıntı açıklayan üç Apple yöneticisi daha fazla bilgi verdi.

IGN, Apple’ın GPU yazılımının kıdemli direktörü Jeremy Sandmel, platform mimarisi başkan yardımcısı Tim Millett ve dünya çapında iPhone ürün pazarlaması başkan yardımcısı Kayann Drance ile konuştu.

Millet, Apple’ın hedefinin PlayStation 5 veya Xbox Series S gibi belirli konsollarla doğrudan rekabet etmek olmadığını vurguladı. Bunun yerine, şirket doğrudan oyun geliştiricilerine hitap edecek bir platform ve araçlar oluşturmaya odaklanmış: “Sanırım geliştiricilere ve oyun başlıklarına odaklanıyoruz. Konsollarla rekabet etmeye çalışmaktan ziyade. Sanırım konsol, klasik oyunlar ve geliştiricilerin hedeflediği türdeki oyunlar hakkında konuşmanın pratik bir yoludur. Geliştiricilere aynı araç setini sunmaya çalıştık ve onlarla birlikte çalışıyoruz.”

iPhone 15 Pro’nun yoğun oyunlarda aşırı ısınma ve performansı sürdürememe olasılığına yanıt olarak, Drance şunları açıkladı: “Bu, belirli bir iPhone modeli için tasarladığımız bir avantajımızın bir parçası. Yani sistem düzeyinde, ne tür bir performans sunduğumuzu anlamak, bunun gerçek oyun oynama deneyimine nasıl yansıyacağını ve sadece bu inanılmaz kare hızlarını, zirve performansı ve Jeremy’nin bahsettiği grafikleri elde edip edemeyeceğimizi değil, aynı zamanda bunları destekleyip destekleyemeyeceğimizi anlayabiliriz. SOC tarafında çok çalışıyoruz, yazılım tarafında çok çalışıyoruz, böylece harika bir deneyim olmasını sağlıyoruz.”

Millet, mükemmel dengeyi bulma konusundaki zorlukların bir kısmının geliştiricinin omuzlarına düştüğünü ekledi: “Ekranın kendisine entegre edilmiş gerçekten harika ölçekleme teknolojileri var. Ölçekleme GPU tarafından yapılabilir. Dolayısıyla ray tracing ve mesh shading gibi özelliklerle, bu gerçekten gelişmiş hesaplama mimarisi ile geliştirici, hesaplama, kalite, performans, kare hızı ve çözünürlüğün en iyi dengelemesi nedir, bunu anlamak için tüm bu algoritmalara erişim sağlar. Ve sonra bunları yazılım ve sistem düzeyinde bir araya getiriyoruz. Güvenilirlik, yüksek performans, uzun pil ömrü ve kolay depolama sunmak için çalışıyoruz, böylece herkes bu inanılmaz oyunları oynayabilir. Oyunu mümkün olduğunca rahatlatmak için her şeyi tasarladığımıza inanıyoruz, bunun içinde kararlı bir performans ve pil ömrünün sağlanmasını da içeriyor. Başarılı olduğumuza inanıyoruz.”

Sandmel, “En iyi oyun konsolu, yanınızda bulunan konsoldur” ifadesini hatırlattı. Ancak bu sefer Apple’ın hedefi bu değil. Sandmel, iPhone 15 Pro’nun “sadece daha iyi bir oyun konsolu olacağına” inanıyor.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle