SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Oyun
  • Half-Life 2 İçin Gayriresmi RTX Remaster Çalışmaları Devam Ediyor

Half-Life 2 İçin Gayriresmi RTX Remaster Çalışmaları Devam Ediyor

Topluluk, klasik nişancı oyunu Half-Life 2'yi modernize etmek için gelişmiş bir NVIDIA araç takımı kullanıyor. NVIDIA tarafından geliştirilen RTX Remix Projesi, oyunun grafiklerini güncellemek ve görsel kaliteyi artırmak amacıyla başlatıldı. Bu projede, ışın izlemeyi temel alarak oyunun görünümü modernleştirilirken, Valve'in Hammer editörü aracılığıyla ek model ayrıntıları ve fizik tabanlı render özellikleri ekleniyor. Proje ayrıca DLSS 3 yükseltme, Reflex gecikmesi önleme ve RTX IO GPU-hızlandırmalı depolama gibi NVIDIA teknolojilerini de kullanıyor. Orijinal Half-Life 2'nin düz ve eskimiş grafikleri yerine, RTX taşıma ile oyunun atmosferi artırılıyor ve ayrıntılar zenginleştiriliyor. Proje henüz tamamlanmış değil, ancak Half-Life 2'nin modern PC'lerde de etkileyici görünmesini sağlayacak önemli bir yükseltme olarak öne çıkıyor.
 Half-Life 2 İçin Gayriresmi RTX Remaster Çalışmaları Devam Ediyor
Okunuyor Half-Life 2 İçin Gayriresmi RTX Remaster Çalışmaları Devam Ediyor

Unofficial RTX Remaster Underway for ‘Half-Life 2’ Topluluk, klasik nişancı oyununu modernize etmek için bir NVIDIA araç takımı kullanıyor. Valve, VR için sadece Alyx adlı oyununu piyasaya sürmek dışında Half-Life serine on yıldan fazla bir süredir dokunmamış olabilir, ancak bu, tutkunları oyunu görsel açıdan güncellemekten alıkoymuyor. NVIDIA, topluluk liderliğinde bir Half-Life 2 RTX: Bir RTX Remix Projesi duyurdu ki, adından da anlaşılacağı gibi, klasik nişancı oyununu GeForce RTX grafiklere sahip PC’ler için yeniden yapacak. Ekip sadece ışın izlemeyi eklemiyor, ancak bu, oyunun genel görünümünü modernize etme girişimidir.

Tabii ki, ışın izlemeli ışıklar yıldız çekici, ancak modcular aynı zamanda ek model ayrıntısı eklemek için (Valve’nin Hammer editörü aracılığıyla) ve malzemeleri fizik tabanlı render özellikleriyle yeniden çalıştırmak için erken bir RTX Remix sürümü kullanıyorlar. Sonuç beklediğiniz gibidir. Orijinal Half-Life 2 grafikleri düz ve eskimiş görünürken, RTX taşıması daha hüzünlü ve çok daha ayrıntılıdır. Muhtemelen Dr. Kleiner’ın masasını veya evcil başkalaşım Lamarr’ı ekstra zaman harcamak isteyebilirsiniz. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, yenileme, DLSS 3 yükseltme, Reflex gecikmesini önleme ve RTX IO GPU-hızlandırmalı depolama gibi ek NVIDIA teknolojilerinden yararlanıyor. Proje henüz başlamış durumda ve kesin bir yayın tarihi yok. Şu anda, bu daha çok bir pazarlama gösterisinden çok pratik bir yayın. Bu, örneklemeli ışınlar arasında pikseller üreterek ışın izlemeli ışık kalitesini geliştirmek için yapay zeka kullanan DLSS 3.5 haberleriyle birlikte geliyor. Alan Wake 2 ve Cyberpunk 2077: Phantom Liberty gibi başlıklar, özellikten başlatma desteği sunacak.

Resmi olmayan taşıma yine de dikkat çekicidir. Portal ve Quake II için yapılan mevcut RTX dönüşümleri oldukça güzeldir, ancak bir oyunun yaşı veya göreceli ölçeği nedeniyle sınırlıdır. Half-Life 2, sıkı entegre edilmiş hikayesi, geniş (ve sorunsuz) dünyası ve fizik tabanlı oynanışıyla modern birinci şahıs nişancı oyunları için yeni bir standart belirledi. Şimdi, modern PC’lerde geçerli olmasını sağlayabilecek bir yükseltme alıyor.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle