SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Samsung, Android’e veda edecek: Şirketin akıllı telefonları Google Fuchsia işletim sistemine geçiş yapacak. Bilgi aynı anda iki kaynak tarafından doğrulandı.

Samsung, Android’e veda edecek: Şirketin akıllı telefonları Google Fuchsia işletim sistemine geçiş yapacak. Bilgi aynı anda iki kaynak tarafından doğrulandı.

 Samsung, Android’e veda edecek: Şirketin akıllı telefonları Google Fuchsia işletim sistemine geçiş yapacak. Bilgi aynı anda iki kaynak tarafından doğrulandı.
Okunuyor Samsung, Android’e veda edecek: Şirketin akıllı telefonları Google Fuchsia işletim sistemine geçiş yapacak. Bilgi aynı anda iki kaynak tarafından doğrulandı.

Mayıs ayında Samsung’un Android’i bırakıp Google’ın Fuchsia işletim sistemine geçebileceğine dair bir söylenti vardı. Analist Dohyun Kim bugün Samsung’un gerçekten Fuşya’ya taşınacağını doğruladı, ancak bunun birkaç yıl alacağı konusunda uyardı. İlginç bir şekilde, bu bilgi, Samsung’un araştırma ve geliştirme departmanında kendi kaynakları olan Ice Universe takma adı altında güvenilir bir çevrimiçi içeriden tarafından da doğrulandı.

Google, en az 2016’dan beri açık kaynaklı Fuchsia işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Mayıs ayının sonunda, birinci nesil Nest Hub akıllı ekran, Fuchsia güncellemesini alan ilk ürün oldu. Bu işletim sistemi çok çeşitli cihazlar için tasarlanmıştır ve güncelleme kolaylığı gibi Android’e göre birçok avantaj sunar. Kaynak, Google’ın yeni nesil işletim sistemini çeşitli diğer cihazlara genişletmek istediğini yazıyor.

2018’de Bloomberg, Google’ın Pixel akıllı telefonlar da dahil olmak üzere Android cihazlarını Fuşya’ya taşımayı düşündüğünü bildirdi. O zamanlar planın uygulanmasının yaklaşık beş yıl sürmesi gerektiği söyleniyordu.

Bir noktada, Samsung ve Google, Fuşya’nın geliştirilmesi için işbirliği yapmaya başladı. Arama devi, işletim sistemini Google dışı cihazlara taşımak için Fuchsia Devices adlı bir ekip de oluşturdu.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle