SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • “Android akıllı telefonlar için MagSafe tabanlı Qi2 teknolojisi tanıtıldı. Apple bu yapımında yardımcı oluyor”

“Android akıllı telefonlar için MagSafe tabanlı Qi2 teknolojisi tanıtıldı. Apple bu yapımında yardımcı oluyor”

Wireless Power Consortium (WPC) ile ortaklık yapan Apple, Qi kablosuz şarj standartının bir sonraki neslini oluşturacak. Bu standart, MagSafe şarj gibi mıknatıslar üzerine kurulacak ve teknolojinin verimliliğini ve uyumluluğunu artırmak amaçlı olacak. Qi2 aksesuarları cihazlarla mükemmel uyum sağlayacak ve enerji verimliliği artacak ve şarj hızı artacak. Qi2, varsayılan olarak MagSafe cihazları ve aksesuarlarıyla da çalışacak. Yeni Qi2 standartı, önceki Qi standartının yerini alacak ve ilk Qi2 onaylı cihazlar ve aksesuarların yılın sonuna doğru tanıtılması beklenmektedir.
 “Android akıllı telefonlar için MagSafe tabanlı Qi2 teknolojisi tanıtıldı. Apple bu yapımında yardımcı oluyor”
Okunuyor “Android akıllı telefonlar için MagSafe tabanlı Qi2 teknolojisi tanıtıldı. Apple bu yapımında yardımcı oluyor”

2023 CES’te, Apple’ın Wireless Power Consortium (WPC) ile ortaklık yaparak Qi kablosuz şarj standartının bir sonraki neslini oluşturacağı açıklandı. Bu Qi2 olarak adlandırılacak.

Yeni standart, teknolojinin verimliliğini ve uyumluluğunu artırmak amaçlıdır, bu nedenle iPhone’daki Magsafe şarj gibi mıknatıslar üzerine kurulacaktır.

WPC, Qi2 teknolojisinin gerçekten MagSafe gibi nasıl çalıştığı konusunda doğrulamalarda bulunmuştur. Bu nedenle, Qi2 aksesuarları cihazlarla mükemmel uyum sağlayacak ve enerji verimliliği artacak ve şarj hızı artacaktır. Qi2, varsayılan olarak MagSafe cihazları ve aksesuarlarıyla da çalışacaktır.

“Tüketiciler ve perakendeciler, hangi cihazların Qi-onaylı olduğunu ve hangi cihazların Qi ile uyumlu olduğunu iddia ettiğini anlamadıklarını söylüyorlar. Bu karışıklık kötü bir kullanıcı deneyimi ve hatta güvenlik sorunlarına yol açabilir” diyen Wireless Power Consortium’un CEO’su Paul Strusaker, “Standartımız, cihazlarının güvende, etkili ve diğer markaların cihazlarıyla uyumlu olduğunu tüketicilere garanti eder. Qi2, kablosuz şarj için global standart haline gelecek ve tüketiciler ve perakendeciler için bu güvence sağlayacaktır.”

Yeni Qi2 standartı, önceki Qi standartının yerini alacaktır. WPC, 2023 yılında dünya çapında bir milyar Qi cihazının satılacağını açıklamıştır. İlk Qi2 onaylı cihazlar ve aksesuarların yılın sonuna doğru tanıtılması beklenmektedir.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle