SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Microsoft, Activision Blizzard Oyunlarının Akış Haklarını Ubisoft’a Satarak İngiltere Onayı Arayışında

Microsoft, Activision Blizzard Oyunlarının Akış Haklarını Ubisoft’a Satarak İngiltere Onayı Arayışında

Microsoft, Activision Blizzard ile yapmayı planladığı birleşme teklifini İngiltere düzenleyicilerine kabul ettirmek için önemli bir adım atıyor. Cloud gaming haklarını rakip Ubisoft'a satma kararı, İngiltere düzenleyicilerinin endişelerini azaltmayı amaçlıyor. Yeni teklif, Microsoft'un bulut oyun alanındaki etkisini dengelemeyi hedefliyor ve İngiltere düzenleyicilerinin endişelerine yanıt veriyor. İngiltere'nin CMA'sı, bu yeniden yapılandırılmış teklifi inceleyecek ve gelecekteki rekabeti nasıl etkileyebileceğini değerlendirecek. Bu yazıda, Microsoft'un yeni teklifinin ayrıntılarını, Ubisoft ile olan işbirliğini ve İngiltere düzenleyicilerinin yanıtını öğrenebilirsiniz.
 Microsoft, Activision Blizzard Oyunlarının Akış Haklarını Ubisoft’a Satarak İngiltere Onayı Arayışında
Okunuyor Microsoft, Activision Blizzard Oyunlarının Akış Haklarını Ubisoft’a Satarak İngiltere Onayı Arayışında

Microsoft, İngiltere onayını kazanmaya çalışmak için Activision Blizzard akış haklarını Ubisoft’a satacak Microsoft, anlamlı bir farklılığa yol açtığını söylediği anlaşmayla Activision Blizzard birleşme önerisini önemli ölçüde yeniden yapılandırıyor. Şirket, dün gece yayınlanan bir blog yazısında, Activision Blizzard oyunlarının bulut oyun haklarını rakip Ubisoft’a satmayı planladığını belirtti. Bu, İngiltere düzenleyicilerinin temel endişesine yanıt olacak ve işlem muhtemelen 18 Ekim’e kadar onaylanmayacak.

Microsoft Başkanı Brad Smith yazdığı yazıda, “Ubisoft ile yapılan anlaşmanın bir sonucu olarak, Microsoft, Activision Blizzard’un önerilen satın alımının, 2022 yılında CMA’nın değerlendirmesi için sunduğu işlemden İngiltere yasalarına göre önemli ölçüde farklı bir işlem olduğuna inanıyor,” ifadesini kullandı.

Birleşme gerçekleşirse, Microsoft, “önümüzdeki 15 yıl boyunca çıkacak tüm mevcut ve yeni Activision Blizzard PC ve konsol oyunlarının bulut akış haklarını, önde gelen küresel oyun yayıncısı Ubisoft Entertainment SA’ya devredecek. Haklar süresiz olacak,” dedi Smith. Bu da demek oluyor ki Microsoft, Activision Blizzard oyunlarını Xbox Cloud Gaming için özel yapamayacak ve rakip hizmetlerde nasıl sunulacağına dair herhangi bir söz sahibi olamayacak. Aynı zamanda Ubisoft’un, Activision Blizzard bulut oyun hizmetlerini Apple ve diğer Windows dışı sistemlerde sunmasına da izin verecek.

İşlem koşulları konusunda “Ubisoft, Activision Blizzard’ın oyunlarının bulut akış hakları için Microsoft’a bir defalık ödeme ve kullanıma dayalı fiyatlandırmayı destekleyen bir piyasa tabanlı toptan fiyatlandırma mekanizması aracılığıyla tazminat ödeyecek,” dedi Smith.

Kendi blog yazısında Ubisoft, anlaşma gerçekleşirse Activision Blizzard başlıklarının çeşitli hizmetlerde sunulacağını belirtti. Ubisoft’un Daniel O’Connor’ı, “Ubisoft+ Multi Access aboneliğiyle, oyuncular yakında favori Ubisoft ve Activision Blizzard oyunlarını PC, Xbox konsolları ve Amazon Luna üzerinde oynayabilecek ve Ubisoft+ Classics aracılığıyla PlayStation platformunda oynayabilecek,” ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin CMA (Rekabet ve Piyasalar Kurumu), bu yılın başlarında bulut oyun tekel endişelerini temel sorun olarak göstererek önerilen birleşmeyi engelledi. Ancak ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), birleşmeyi engellemeye yönelik kendi itirazını kaybettikten sonra, CMA müzakereleri 29 Ağustos’a kadar uzatmayı kabul etti. “Şu ana kadar yapılan görüşmelere dayanarak, her iki taraf – Microsoft ve CMA – CMA’nın belirlediği endişeleri ele alabilecek bir yeniden yapılandırılmış işlemi bildiren Microsoft’un güvenini taşıyor,” CMA Temmuz ayında şu ifadeleri kullandı.

İngiliz düzenleyici, yeniden yapılandırılmış anlaşmayı inceleyecek ve 18 Ekim’de bir karar açıklayacaklarını belirtti. CMS Başkanı Sarah Cardell, “Bu bir yeşil ışık değil. Yeniden yapılandırılmış bu anlaşmanın detaylarını ve rekabete etkisini dikkatlice ve objektif bir şekilde değerlendireceğiz, üçüncü taraf yorumları ışığında,” dedi. “Hedefimiz değişmedi – bu yeni anlaşmaya ilişkin gelecekteki herhangi bir karar, büyüyen bulut oyun pazarının yenilik ve seçeneği destekleyen açık ve etkili rekabetten faydalanmasını sağlayacak.”

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle