SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Apple’ın xrOS İşletim Sistemi ve Karma Gerçeklik Gözlüğü Hakkında Son Gelişmeler

Apple’ın xrOS İşletim Sistemi ve Karma Gerçeklik Gözlüğü Hakkında Son Gelişmeler

Bu yazıda, Apple'ın yakın gelecekte yayınlayacağı xrOS işletim sistemi ve karma gerçeklik gözlükleri hakkında son gelişmeler aktarılmaktadır. İşletim sisteminin özellikleri, beklenen gözlük modelleri, tasarım, kontrol yöntemleri ve iddialar hakkında eğlenceli bir anlatımla bilgi verilmektedir. Ayrıca, Apple'ın WWDC etkinliğinde beklenen diğer yenilikler de özetlenmektedir.
 Apple’ın xrOS İşletim Sistemi ve Karma Gerçeklik Gözlüğü Hakkında Son Gelişmeler
Okunuyor Apple’ın xrOS İşletim Sistemi ve Karma Gerçeklik Gözlüğü Hakkında Son Gelişmeler

Apple’ın “karma gerçeklik” gözlüğü sırrını çözmeye bir adım daha yaklaşıyoruz! (İşletim sisteminin adı…) Apple yakın gelecekte “xrOS” adında yeni bir işletim sistemi yayınlayacak gibi görünüyor.

Apple’ın xrOS’u, şirketin karma gerçeklik gözlüklerini çalıştıracak ve bu gözlükleri muhtemelen Haziran ayında düzenleyeceği WWDC etkinliğinde göreceğiz.

İsim henüz resmi olmasa da, Yeni Zelanda Fikri Mülkiyet Bürosu’nda kayıtlı bir marka işareti, Apple’ın bu ismi kullanacağına dair bir ipucu sunuyor. Başvuruda “OS” ifadesinin büyük harflerle yazılması ve marka işaretinde kullanılan San Francisco fontunun Apple’ın iOS ve macOS işletim sistemleriyle aynı olması, bu tezi destekliyor. Başka bir deyişle, Apple’ın yeni işletim sistemi xrOS olacak gibi görünüyor.

Bazı kaynaklar, bu yeni işletim sisteminin Apple’ın gelecekteki karma gerçeklik ürünlerini çalıştıracağını tahmin ediyor. İlk ürünün de Reality Pro veya Reality One adında bir karma gerçeklik gözlüğü olması bekleniyor.

Bu gözlüklerin çok pahalı ve güçlü olacağına dair iddialar mevcut. İçinde 10’dan fazla kamera, yüksek çözünürlüklü ekranlar ve Apple’ın M2 çipine benzer bir güce sahip bir çip bulunması bekleniyor. Tasarım açısından hafif olacağı ancak harici bir pil desteği gerektireceği ve bu pilin bele takılıp gözlüğe kablo ile bağlanacağı söyleniyor. xrOS, diğer Apple işletim sistemlerini hatırlatsa da, gözlüklerin muhtemelen el hareketleri ve göz takibiyle kontrol edileceği düşünülüyor.

Apple’ın WWDC 2023 etkinliği 5 Haziran’da başlıyor. Bu etkinlikte yeni işletim sistemi ve gözlüklerin yanı sıra, yeni MacBook’lar ve diğer Apple işletim sistemlerinin yeni sürümlerini görmeyi bekliyoruz.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle