SON YENİLİKLER

Google Hesap Temizliği: İnaktif Hesapları Silme Kararı!

Bu yazıda, Google'ın eğlenceli bir anlatımla duyurduğu hesap temizliğiyle ilgili bilgilere yer verilmektedir. En az iki yıldır kullanılmayan hesapların güvenlik nedenleriyle silineceği açıklanmıştır. Silme kararının Gmail, Drive, YouTube gibi hizmetleri nasıl etkileyeceği ve daha fazla detay bu yazıda sunulmaktadır.
 Google Hesap Temizliği: İnaktif Hesapları Silme Kararı!
Okunuyor Google Hesap Temizliği: İnaktif Hesapları Silme Kararı!

“Dikkat! Google, temizlik zamanı geldiğini duyurdu. En az iki yıldır kullanılmayan hesapları silme kararı aldı. İşin arkasında yatan sebep ise ‘güvenlik’ diye bir şeymiş.

Google’dan yapılan açıklamada şöyle denildi: ‘Eğer bir hesap uzun süre kullanılmamışsa, güvenlik tehlikeye atılmış demektir. Sebebi ise unutulmuş ya da ilgisizlikten dolayı genelde eski ve tekrar kullanılan şifrelere sahip olmaları, iki faktörlü kimlik doğrulamaya sahip olmamaları ve kullanıcının güvenlik kontrollerini nadiren yapmaları.’

Google, Aralık ayından itibaren son iki yıl boyunca kullanılmayan ya da giriş yapılmayan hesapları silme işlemine başlayacak. Bu demek oluyor ki, o hesaba bağlı her şey yok olacak: Gmail, Dökümanlar, Drive, Meet, Takvim, hatta YouTube ve Google Fotoğraflar bile silinecek.

Yani, anlamsız e-posta listelerine kaydolmak için kullandığınız o spam dolu hesabınız varsa, unutmayın Aralık ayı gelmeden önce bir göz atın deriz. Bu kararın, okullar, işyerleri ve benzer organizasyonlarla ilişkisi olmayan Google hesaplarını kapsadığını da belirtmek gerek.

Eğer inaktif bir hesabınız var ve onu kaybetmek istemiyorsanız, tek yapmanız gereken o hesaba giriş yapmak ve bir etkinlik gerçekleştirmek. Google’a göre e-posta göndermek, Google Drive kullanmak, YouTube videosu izlemek, uygulama indirmek, Google’da arama yapmak ya da üçüncü parti bir hizmete Google hesabıyla bağlanmak gibi etkinlikler arasından birini yapmak yeterli. Hatta o hesapla ilişkili bir aktif üyeliğiniz varsa, bu da ‘etkinlik’ kapsamına giriyor demektir.”

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle