SON YENİLİKLER

iPhone’un Tam Potansiyelini Açın: Bilmeniz Gereken Gizli iOS 16 Özelliği

Apple, iOS 16 ile birlikte birçok yeni özellik ve ayar sunmaktadır. Bu özellikler arasında Wi-Fi şifrelerinin görüntülenmesi ve paylaşılması, fotoğraf albümlerindeki çiftleri kaldırma, Siri ile telefon görüşmelerini sonlandırma ve iOS 16.5'ten beklentiler yer almaktadır.
 iPhone’un Tam Potansiyelini Açın: Bilmeniz Gereken  Gizli iOS 16 Özelliği
Okunuyor iPhone’un Tam Potansiyelini Açın: Bilmeniz Gereken Gizli iOS 16 Özelliği

Apple, iOS 16’yı yarım yıl önce piyasaya sürdü ve o zamandan beri daha küçük güncellemeleri, en son iOS 16.4’ü (ve iOS 16.4.1’i) gördük. Tüm bu güncellemeler, metin mesajlarını ve e-postaları geri alabilme,

Ayrıca burada iken, seveceğiniz ana yeni iOS 16 özellikleri hakkında bilgi edinin ve bazılarını nefret edebileceğinizi bile öğrenin (neyse ki, bir çözüm var). Apple için nelerin geleceğini merak ediyorsanız, iOS 16.5’ten ne bekleyeceğinizi görmek için kontrol edin.

Kaydedilen Wi-Fi şifrelerini görüntüleyin ve paylaşın Apple, iOS kullanıcılarına uzun zamandır Wi-Fi şifrelerini paylaşma izni veriyor, ancak sadece iki Apple cihazını birbirine yakın koyarak. Ve eğer bu özellik otomatik olarak çalışmazsa, şifreyi ayarlarınızdan çıkaramazdınız. Ayrıca, başka biriyle (örneğin bir Android kullanıcısı veya bir bilgisayardaki biri) kaydedilmiş bir Wi-Fi şifresini paylaşmak isterseniz, şifreyi hatırlamanız gerekiyordu. Ta ki şimdiye kadar.

Ayarlar’a gidin, Wi-Fi’ye gidin ve şifresini öğrenmek istediğiniz ağın sağındaki küçük bilgi simgesine dokunun. Ağ şifresini görüntülemek için Şifre bölümüne dokunun ve ardından Face ID’yi kullanın veya şifrenizi girin. Şifreyi panonuza kopyalamak ve paylaşmak için Kopyala’ya dokunabilirsiniz.”

fotoğraflarınızdan nesneleri kesme gibi yeni özellikler ve ayarlar sunar, ancak kaçırdığınız bazı özellikler olabilir.iOS 16’daki en iyi bilinen özellikler hakkında bilmeniz gereken her şeyi size anlatacağım, örneğin parolayla korunan fotoğraf albümleri, kolayca erişilebilen Wi-Fi şifreleri ve daha fazlası gibi.

Belki aynı fotoğrafı defalarca kaydettiniz veya bir videoyu birden fazla kez indirdiniz ve fotoğraf albümünüzü çöplük gibi çöp fotoğraflarla doldurdunuz. Yeterli depolama alanınız varsa sorun olmayabilir, ancak alanınız tükeniyorsa, iOS 16 ile kolayca her bir yinelenen öğeyi kaldırabilirsiniz.

Fotoğraflar > Albümler bölümünde, Yardımcı Programlar altında yeni bir Çiftler albümü görmelisiniz. Apple, tüm fotoğraflarınızı tarar ve herhangi bir fotoğrafı veya videoyu, albümde birden fazla kez kaydettiyseniz size gösterir. Oradan, çiftleri silebilir veya sadece Birleştir düğmesine basarak fotoğrafın en yüksek kalitesini (ve ilgili verileri) koruyabilir ve diğerlerini çöp kutusuna taşıyabilirsiniz.

Her bir çiftin gerçekten tam kopyalar olduğundan emin olmak için her çifti gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Ancak, Apple’ın bir kopya olarak düşündüğü her fotoğraf ve videoyu tek seferde kaldırmak için Seç > Tümünü Seç > Birleştir düğmelerine de basabilirsiniz.

Siri birçok şey yapabilir. Sanal asistanı, bir metin mesajı göndermek, yol tarifi almak veya müzik çalmak için kullanabilirsiniz – ancak yapamadığı şeylerden biri telefon görüşmesini sonlandırmaktır. Garip değil mi? Artık iOS 16 ile bu mümkündür.

Ayarlar’a gidin, Siri ve Arama’ya girin ve öncelikle “Hey Siri” için Dinle’yi açık konumda olduğundan emin olun. Eğer açık ise, altında yeni bir seçenek göreceksiniz – “Aramayı Kapat” . Bu seçeneğe girin ve “Aramayı Kapat”ı açın. Telefon görüşmesinde veya FaceTime görüntülü sohbetindeyken, sadece “Hey Siri” deyin ve mevcut aramanızı sonlandırması için ona istekte bulunun.

iOS 16 ile, Fotoğraflar uygulamasındaki Gizli albüm artık şifre korumalı hale getirilebiliyor. Gizli albüm özelliği aslında gizli değil, herkes kolayca bulabiliyor. Bu nedenle, özel fotoğrafların ve videoların yeterince gizlenmesi için pratik değil. Apple, Gizli albümü “görünmez” yapma seçeneğine sahip olsa da, telefonunuza erişimi olan herkes bu seçeneği değiştirerek içindeki her şeyi görebilir.

iOS 16 sayesinde Gizli albüm şimdi kilitleyebilirsiniz. Bu özelliği açmak için herhangi bir şey yapmanıza gerek yoktur. Özelliği kontrol etmek isterseniz, Fotoğraflar uygulamasını başlatın ve ekrandaki alttaki Albümler sekmesine gidin. Aşağı kaydırdığınızda, Gizli ve Son Silinen albümlerinin yanında küçük bir kilit simgesi göreceksiniz. Bu albümlerin içeriğini görüntülemek için Face ID veya şifrenizi kullanmanız gerekecek.

Siri sizi keserek konuşmanızı yarıda kesiyorsa, artık onun söylediklerinizi daha iyi anlaması için onu daha uzun süre dinlemeye zorlayabileceğiniz bir yol var. Ancak bu özellik gözden kaçabilir — Ayarlar uygulamasında, Erişilebilirlik > Siri’ye gidin ve daha uzun veya en uzun seçeneklerinden birini seçin. İki seçenekle oynayarak hangisinin size en iyi şekilde hizmet ettiğini görün.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle