SON YENİLİKLER

Apple iCloud’daki Güvenlik Açığı Milyarlarca Kullanıcıyı Tehdit Ediyor

 Apple iCloud’daki Güvenlik Açığı Milyarlarca Kullanıcıyı Tehdit Ediyor
Okunuyor Apple iCloud’daki Güvenlik Açığı Milyarlarca Kullanıcıyı Tehdit Ediyor

iMessage’daki özel mesajlar ve iPhone’daki WhatsApp, fabrika ayarları kullanıldığında güvenli değildir.

Bir milyardan fazla iPhone sahibi, iCloud ayarlarını yakında değiştirmezlerse risk altında.

Forbes’un bildirdiği gibi, iPhone’da iMessage ve WhatsApp aracılığıyla gönderilen özel mesajlar fabrika ayarları kullanıldığında güvenli değildir.

iMessage ve WhatsApp gibi şifreli uygulamalar cihazınızdaki mesajlarınızı tamamen güvende tutarken, Apple’ın iCloud yedekleme sistemindeki bir güvenlik açığı onu riske sokar; yetkisiz kişiler mesajlarınıza erişebilir.

Bunun nedeni, Apple’ın, iMessage’ı koruyan ana güvenlik özelliklerini zayıflatan iCloud yedeklemelerinde mesaj şifreleme anahtarlarını saklamasıdır.

Apple, güvenlik ilkelerinde şunları belirtir: “Uçtan uca şifreleme, tüm cihazlarınızdaki iMessage konuşmalarını korur, böylece Apple, cihazlar arasında seyahat ederken mesajlarınızı okuyamaz.”

Bu, mesajların telefonlar arasında aktarılırken tamamen güvenli olmasına rağmen, cihazda veya bulutta güvenlik altına alınması gerekmediği anlamına gelir.

Apple, büronun iMessage ve WhatsApp da dahil olmak üzere dokuz güvenli mesajlaşma aracındaki mesajlara düzenli olarak eriştiğini kanıtlayan dahili bir FBI belgesinin yayınlanmasından sonra son zamanlarda çok fazla baskı altına girdi.

FBI belgesi, “Hedef bir iPhone kullanıyorsa ve iCloud yedeklemesi etkinse, iCloud tarafından döndürülen veriler, mesajın içeriğini dahil etmek için WhatsApp verilerini içerebilir” diyor.

Kullanıcılar, mesajlarını güvende tutmak için iCloud yedeklemelerini kapatabilir.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle