SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • “Uzay teslimatı yeni bir seviyede: NASA, OSIRIS-REx görevinin bir parçası olarak Bennu asteroidinden 70 gram malzeme teslim etti.”

“Uzay teslimatı yeni bir seviyede: NASA, OSIRIS-REx görevinin bir parçası olarak Bennu asteroidinden 70 gram malzeme teslim etti.”

 “Uzay teslimatı yeni bir seviyede: NASA, OSIRIS-REx görevinin bir parçası olarak Bennu asteroidinden 70 gram malzeme teslim etti.”
Okunuyor “Uzay teslimatı yeni bir seviyede: NASA, OSIRIS-REx görevinin bir parçası olarak Bennu asteroidinden 70 gram malzeme teslim etti.”

NASA, OSIRIS-REx görevinin bir parçası olarak Bennu asteroidinden ilk örneği başarıyla geri getirdi. 24 Eylül’de, kapsül yedi yıllık bir yolculuktan sonra başarılı bir şekilde dünyaya indi. Görevin orijinal hedefi en az 60 gram malzeme toplamaktı, ancak ajans şimdi 70.3 gram topladıklarını açıkladı .

Bilim insanları, örneği Dünya’ya taşırken kütleyi tahmin etmek için uzay aracıyla gerekli manevraları yapamadıklarından, önceden toplanan malzemenin tam miktarını bilmiyorlardı. Toplama sırasında bir kaya, toplanan malzemeyi içeren konteynerin kapısını tıkadığı için kütle ölçümü yapmalarına izin veren ivme manevralarını gerçekleştiremediler. Örnek kaybını önlemek için konteyner hızla uzay aracının içinden çıkarıldı.

Miktarla ilgili ilk tahminler yüzlerce gramdı, ancak bu tahminlerde önemli belirsizlikler ortaya çıktı. Buna rağmen, toplanan malzeme daha fazla araştırma için yeterlidir.

Konteyneri açarken beklenmedik komplikasyonlar da yaşandı. Mühendisler, sadece belirli araçların kullanılabileceği kapalı kutunun içinde 25 öğeyi tutan mekanizmadan 2’sini çıkarmakta zorlandılar. Ekip, kapağı tutarak ve cımbız kullanarak tüm kum tanelerini dikkatlice toplayarak 70 gram topladı.

Mühendisler şimdi daha fazla malzemenin toplanmasına izin verecek yeni bir prosedür üzerinde çalışıyorlar.

Hayabusa 2 asteroid örnekleme dönüş görevi sadece Ryugu asteroidinden yaklaşık 5 gram topladı ve bilim insanları 2020’den beri aktif olarak çalışmaktadır .

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle