SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Google’un Yeni Katlanabilir Telefonu Pixel Fold’un Tüm Özellikleri ve Fiyatları Ortaya Çıktı!

Google’un Yeni Katlanabilir Telefonu Pixel Fold’un Tüm Özellikleri ve Fiyatları Ortaya Çıktı!

Bu makale, Google'ın ilk katlanabilir akıllı telefonu Pixel Fold'un özelliklerini, kamera özelliklerini, fiyatlarını ve çıkış tarihini detaylı bir şekilde inceliyor. Ünlü içeriden Jon Prosser'ın sızdırdığı bilgilere dayanarak, Pixel Fold'un teknik özellikleri, dahili bellek yapılandırmaları ve fiyatları ayrıntılı olarak ele alınmaktadır.
 Google’un Yeni Katlanabilir Telefonu Pixel Fold’un Tüm Özellikleri ve Fiyatları Ortaya Çıktı!
Okunuyor Google’un Yeni Katlanabilir Telefonu Pixel Fold’un Tüm Özellikleri ve Fiyatları Ortaya Çıktı!

Görünüşe göre, Google sonunda ilk katlanabilir akıllı telefonu Pixel Fold’u seri üretim aşamasına getirdi. Son birkaç haftadır bu cihazla ilgili birçok sızıntı oldu ve şimdi ise ünlü içeriden Jon Prosser, Pixel Fold’un tüm detaylarını açıkladı. Dahası, sadece özellikleri değil, aynı zamanda bellek yapılandırmalarını ve fiyatlarını da ortaya çıkardı.

Sızdırılan verilere göre, Google Pixel Fold, kategorisinde en kompakt akıllı telefonlardan biri olacak: dış ekran sadece 5,8 inç çapraz ölçüye sahip olacak, iç ekran ise 7,6 inç olacak. Her iki durumda da, 120 Hz tarama hızına sahip OLED paneller kullanılacak, dış ekranın çözünürlüğü 2092 x 1080 piksel, iç ekranın çözünürlüğü ise 2208 x 1840 piksel olacak.

Donanım platformu, Pixel 7 gibi SoC Tensor G2 olacak, yazılım platformu saf Android 13 olacak. Ana kamera üç modüle sahip olacak: birincil optik format sensörü olan 48 MP ana kamera, F/1.7 diyafram açıklığına sahip geniş açılı lens ve optik görüntü sabitleme sistemi. Diğer modüller, 10,8 megapiksel çözünürlüğe sahip sensörlere, ultra geniş açılı ve telefoto lenslere sahip olacak. İkinci modül, 5x optik zoom ve 20x hibrit sağlayacak.

Pil kapasitesi hakkında veri yok, ancak içeriden alınan bilgilere göre tek şarjla 24 saatlik bir kullanım ömrü veya “aşırı” güç tasarrufu modunda 72 saatlik bir ömür bekleniyor.

12 GB RAM ve 256 GB flaş bellek ile temel Pixel Fold için 1800 dolar talep edilecek, 512 GB flaş bellekli üst versiyonun maliyeti ise 1920 dolar olacak. Ön siparişleri kabul etmek için 10 Mayıs’ta Google I/O etkinliğinde akıllı telefonun tanıtımı yapılacak ve gerçek satışlar Haziran sonunda başlayacak.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle