SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • OLED Ekranlar IT Pazarında Hızla Yükseliyor: Apple’ın OLED Geçişi Büyümenin Ana Katalizörü Olacak

OLED Ekranlar IT Pazarında Hızla Yükseliyor: Apple’ın OLED Geçişi Büyümenin Ana Katalizörü Olacak

Yazıda, IT pazarında OLED ekranların hızla yükselişi ve Apple'ın OLED ekranlara geçişi ile ilgili bilgiler yer almaktadır. Omdia'nın tahminlerine göre, OLED ekranların gönderimleri 2022'de 9.7 milyon birimden 2028'de 70 milyon birimden fazla birime yükselmesi beklenmektedir. Apple'ın OLED ekranlara geçişinin büyümeyi tetikleyeceği ve OLED penetrasyonunun gelecekte %14'e ulaşacağı öngörülmektedir.
 OLED Ekranlar IT Pazarında Hızla Yükseliyor: Apple’ın OLED Geçişi Büyümenin Ana Katalizörü Olacak
Okunuyor OLED Ekranlar IT Pazarında Hızla Yükseliyor: Apple’ın OLED Geçişi Büyümenin Ana Katalizörü Olacak

Analiz firması Omdia, OLED ekranların IT pazarında çok iyi bir büyüme yaşayacağını öngörüyor. Gönderimlerin 2022’de yaklaşık 9,7 milyon birimden 2028’de 70 milyon birimden fazla birim olacağı tahmin ediliyor.

Apple’ın OLED ekranlara geçişi büyümenin ana katalizörü olacak. Apple, önümüzdeki yıl iPad Pro cihazlarında OLED ekran kullanmaya başlayacak ve 2026’da dizüstü bilgisayarlarda (ilk olarak MacBook Pro’da) da OLED ekran kullanacak. 2027’de şirket, 32 ve 42 inç iMac’lerinde QD-OLED ve/veya WOLED ekranlar kullanmaya başlayacak.

Pazarın geneline bakıldığında, Omdia, dizüstü bilgisayar ve tablet pazarındaki OLED penetrasyonunun şu ana kadar sadece %2 olduğunu belirtiyor (470 milyon cihazın üzerinde 9,7 milyon). 2028’e gelindiğinde, OLED penetrasyonu %14’e ulaşacak.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle