SON YENİLİKLER

Google Drive’ın Yeni Tarama Özelliği iOS’ta Kullanıma Sunuldu: İşte Detaylar

 Google Drive’ın Yeni Tarama Özelliği iOS’ta Kullanıma Sunuldu: İşte Detaylar
Okunuyor Google Drive’ın Yeni Tarama Özelliği iOS’ta Kullanıma Sunuldu: İşte Detaylar

Eğer bir iPhone kullanıcısıysanız, büyük ihtimalle Google Drive’ın inanılmaz bir belge tarama özelliğine sahip olduğunu bilmiyorsunuz.

Şimdi bu özellik, daha kullanışlı bir hâle getirildi. Artık sağ alt köşede, tarayıcıya özel bir düğme yer alıyor. Otomatik yakalama özelliği, tarama işlemini daha hızlı ve etkili hale getiriyor. Kamera vizörü ise belgenizi en iyi şekilde konumlandırmanıza yardımcı oluyor. Üstelik dökümanları içe aktarma seçeneği de artık mevcut.

‘Peki, bunların iPhone ile ne alakası var?’ diye düşünebilirsiniz. Google sonunda tarayıcının tüm yeni özelliklerini iOS platformunda kullanıma sundu.

Bu özelliğe erişmenin iki farklı yolu var. Ya iOS cihazınızda Drive uygulamasını açın ve kamera düğmesine dokunun ya da “+” simgesine tıklayın ve Tara’ya basın. İsterseniz tek oturumda birkaç sayfa tarayabilir, ardından filtre uygulayabilir veya belgeyi kırpabilirsiniz.

Şirket, bu özelliğin kısa süre içinde kademeli olarak tüm kullanıcılara sunulacağını belirtiyor. Tabii ki, Google Drive’ı en son sürüme güncellemeyi unutmamanız önemli.

Bu arada, bu özelliğin bir benzeri Apple’ın Notlar uygulamasında da bulunuyor. iPhone’unuzda Notlar’ı açın, kamera düğmesine dokunun ve taramaya başlayın. Gereksiz bir şekilde Notlar’a bağlı olsa da oldukça iyi çalışıyor. Ancak taradığınız belgeleri Drive’da tutmayı tercih ediyorsanız, Google’ın yeni tarama seçeneği sizin için daha uygun olabilir.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle