SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Lenovo Xiaoxin mini: Apple M2 Pro’yu geride bırakan, dahili 150W güç kaynağına sahip dünyanın ilk ultra-kompakt mini PC’si!

Lenovo Xiaoxin mini: Apple M2 Pro’yu geride bırakan, dahili 150W güç kaynağına sahip dünyanın ilk ultra-kompakt mini PC’si!

Lenovo, dünyanın ilk entegre 150W güç kaynağına sahip ultra kompakt mini PC'si olan Xiaoxin mini mini PC'yi Çin'de tanıttı. Cihaz, Apple M2 Pro'dan daha iyi performans sunan güçlü bir Core i7-13700H işlemci ile birlikte gelir. Flash bellek yongaları ve RAM, anakart üzerinde lehimli olmadığından, kullanıcıların cihazın RAM'ini 32GB'a kadar ve 1TB'a kadar M.2 SSD'yi yükseltmeleri mümkündür. USB 3.2 Type-A ve USB-C bağlantı noktaları ön tarafta, USB-C ile Thunderbolt 4 arayüzü, RJ-45 Ethernet 2.5 Gigabit adaptörü ve HDMI 2.1 arka tarafta yer alır. Cihazın maliyeti 28 Nisan'da açıklanacak.
 Lenovo Xiaoxin mini: Apple M2 Pro’yu geride bırakan, dahili 150W güç kaynağına sahip dünyanın ilk ultra-kompakt mini PC’si!
Okunuyor Lenovo Xiaoxin mini: Apple M2 Pro’yu geride bırakan, dahili 150W güç kaynağına sahip dünyanın ilk ultra-kompakt mini PC’si!

Lenovo, Çin’de oldukça dikkat çekici bir Xiaoxin mini mini PC tanıttı. Cihaz, entegre 150W güç kaynağı ile dünyanın ilk ultra-kompakt mini PC’si (1 litre iç alan) olarak lanse ediliyor. Bu sayede, bilgisayarın arkasında hiçbir şey asılı veya çıkıntı yapmaz – sadece güç kablosu ve diğer bağlantı kabloları vardır.

Dünya çapında ilk 1.5 litrelik entegre 150W güç kaynağına sahip mini PC ve Apple M2 Pro’dan daha iyi performans sunan Lenovo Xiaoxin mini tanıtıldı.

Aynı zamanda, Lenovo Xiaoxin mini oldukça iyi düşünülmüş bir çözüm, çünkü burada flaş bellek yongaları ve RAM kartı devresine lehimlenmemiş. RAM için iki SO-DIMM yuvası, SSD M.2 için ise iki bağlantı noktası bulunuyor. Cihazın üst konfigürasyonunda 32 GB RAM ve 1 TB SSD olacak, ancak kullanıcı bu bileşenleri değiştirebilir.

İşlemci değiştirilemez (en azından lehimleme olmadan kolayca değil), ancak Lenovo, Xiaoxin mini için oldukça güçlü bir seçenek olan Core i7-13700H’yi seçmiş. Şirket, hatta bir karşılaştırma grafikleri bile sağlıyor: bu işlemci, çoklu iş parçacıklı Cinebench testi sonuçlarına dayanarak, Apple M2 Pro SoC’dan daha hızlıdır. Ayrıca, cihazın neredeyse sessiz (30 dBA’nın altında) çalıştığı da belirtiliyor.

Resimler, cihazın arayüz bağlantılarının setini net bir şekilde gösteriyor: USB 3.2 Type-A ve USB-C bağlantı noktaları ön tarafta bulunurken, arka tarafta USB-C ile Thunderbolt 4 arayüzü, RJ-45 Ethernet 2.5 Gigabit adaptörü ve HDMI 2.1 bulunur. Yeni ürünlerin maliyeti 28 Nisan’da açıklanacak.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle