SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Reuters: Microsoft, Netflix’i satın alacak Anlaşma 190 milyar dolar değerinde olabilir

Reuters: Microsoft, Netflix’i satın alacak Anlaşma 190 milyar dolar değerinde olabilir

Reuters: Microsoft, Netflix'i satın alacak. Anlaşmanın değeri 190 milyar dolara ulaşabilir. İki şirket zaten yakından ilişkilidir. Netflix, yeni bir reklam destekli üyelik hizmeti için reklam ortağı olarak Microsoft'u seçti. Microsoft Başkanı Brad Smith ayrıca Netflix yönetim kurulu üyesidir. Anlaşmanın arkasındaki sebep, Microsoft'un birden çok cihaz üzerinde bir video oyunu akış hizmeti sunmak istemesidir.
 Reuters: Microsoft, Netflix’i satın alacak Anlaşma 190 milyar dolar değerinde olabilir
Okunuyor Reuters: Microsoft, Netflix’i satın alacak Anlaşma 190 milyar dolar değerinde olabilir

    Şu anda, Microsoft, Activision Blizzard oyun yayımcısını satın almaya meşgul iken, çeşitli taraflar tarafından engellenmektedir. Aynı zamanda, Reuters, Redmond devinin Netflix’i satın almayı planladığını bildirdi.

    Haber ajansına göre, Microsoft CEO’su Satya Nadella “büyük düşünüyor” ve Activision Blizzard satın almasını tamamladıktan sonra ünlü akış platformu Netflix’i satın almayı düşünebilir. Öncelikle, Microsoft, Activision Blizzard satın alımının diğer piyasa katılımcılarına zarar vermeyeceğini denetleyicilere ikna etmelidir.

    Ajans ayrıca, Netflix satın alımının Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ve Avrupa Birliği gibi denetleyicilerle daha kolay geçebileceğini önerdi.

    Reuters: Microsoft, Netflix’i satın alacak. Anlaşmanın değeri 190 milyar dolara ulaşabilir.

    İki şirket zaten yakından ilişkilidir. Netflix, yeni bir reklam destekli üyelik hizmeti için reklam ortağı olarak Microsoft’u seçti. Microsoft Başkanı Brad Smith ayrıca Netflix yönetim kurulu üyesidir. Anlaşmanın arkasındaki sebep, Microsoft’un birden çok cihaz üzerinde bir video oyunu akış hizmeti sunmak istemesidir.

    Netflix, oyunlar için büyük planları var. 2022’de, Reed Hastings liderliğindeki şirket, altıncı kendi stüdyosu olan Spry Fox’u satın aldı. Microsoft imparatorluğunun bir parçası olmak, bu hedefleri güçlendirir.

    Microsoft, Netflix’in piyasa değerinde 13 kat öndedir. Aynı zamanda, Netflix’in satış değeri tahmini olarak neredeyse 190 milyar dolara ulaşabilir.

    Yorum Yap

    Giriş Yap
    Yazı Ekle