SON YENİLİKLER

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda Bitcoin Eleştirisi

 Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda Bitcoin Eleştirisi
Okunuyor Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda Bitcoin Eleştirisi

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, son birkaç haftadaki hızlı düşüşünden sonra bitcoin eleştirisine katıldı.

Kripto para endüstrisindeki ticaretin çoğunun spekülatif olduğunu ve Bitcoin’in oynaklığının son derece yüksek olduğunu belirtti. Daha önce, Federal Rezerv Sistemi başkanı Jerome Powell (Jerome Powell), kripto para birimlerinin sadece spekülasyon için bir araç olduğunu söyledi. Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos da kripto para tokenlerinin yatırım için düşünülmemesi gerektiğine inanıyor. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, kripto para birimlerinin gerçek bir değeri olmadığı ve insanların sadece paralarını kaybetmeye istekliyse satın almaları gerektiği konusunda uyardı.

Haruhiko Kuroda, geleneksel para birimleri veya fiziksel mal stoklarına bağlı olan kripto para birimleri arasında sabit paraları seçti. Tipik kripto para birimlerinin fiyatlarından daha az dalgalanmaya tabidirler. Gelecekte uygun bir ödeme seçeneği olabilmeleri için stablecoin’lerin de yasal standartları karşılaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan milyarder yatırımcı ve yatırım firması Bridgewater Associates’in kurucusu Ray Dalio, kripto konferansı Consensus’ta yakın zamanda yapılan bir röportajda, tahvil yerine bitcoin’i tercih ettiğini söyledi ve bitcoin’in devletlerin mali kontrolünü baskılayabileceğini de sözlerine ekledi.

Bitcoin şu anda yaklaşık 35 bin dolar değerinde.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle