SON YENİLİKLER

ZELENSKİ KİMDİR?

 ZELENSKİ KİMDİR?
Okunuyor ZELENSKİ KİMDİR?

1) Zelenski, 1978’de o zamanlar Sovyetler Birliği’ne bağlı olan Ukrayna’da Yahudi bir ailede doğdu. İnanmayan Vikipedi’ye baksın. Zelenski’yi ünlü yapan “Kvartal 95 Studio” adında bir film, müzik ve eğlence şirketi. Bir dizi ile ünlü oluyor. Dikkat.

2) Zelenski’nin partisini bu şirket kurar. Zelenski, bir televizyon kanalında 2015’te oynadığı “Halkın Hizmetkarı” isimli dizide sıradan bir öğretmen iken kısa sürede halk kahramanı olarak Ukrayna Devlet Başkanlığına gelen bir karakteri canlandırdı. Dizi yapımcısı Kvartal 95.

3)Dizide Zelenski’nin canlandırdığı tarih öğretmeni Vasiliy Goloborodko, halkın oylarıyla devlet başkanı seçiliyor.Dizide koruma ordusu olmadan, bisikletle sokaklarda gezen,yolsuzluklara savaş açan “Devlet Başkanı Goloborodko” karakteri, ülkede milyonların sevgilisi haline geldi.

4) Bu dizinden esinlenerek “Halkın Hizmetkarı” partisini kurup siyasete adım atan Zelenski, kısa sürede devlet başkanlığına adaylığını açıkladı. Cumhurbaşkanı seçildi. Peki Zelenski’nin partisini kim, nasıl kurdu? Burası önemli. Dikkat.

5) Halkın Hizmetkârı Partisi 2018’de dizinin yapımcı şirketi “Kvartal 95 Studio” tarafından kuruldu. Kvartal 95, 2003’ten beri Ukrayna’da faaliyet gösteren televizyon eğlence şirketidir. Şirket, Rusça ve Ukraynaca film, müzik üretmekte, konserler düzenlemektedir. Arkası karanlık.

6) Zelenski Cumhurbaşkanı olunca Kvartal 95’in önde gelen isimlerini Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi ve Başkan Yardımcıları olarak atandı. Bir tanesi de Ukrayna Gizli Servisi Başkan Yardımcısı olarak atadı. Garip değil mi? Peki Kvartal 95 Studio şirketinin arkasında kim var?

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle