SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • BYD, Tüm Modellerinde Kurşun-Asit Pilleri Bırakıyor: Lityum Demir Fosfat Pil Devri Başlıyor!

BYD, Tüm Modellerinde Kurşun-Asit Pilleri Bırakıyor: Lityum Demir Fosfat Pil Devri Başlıyor!

 BYD, Tüm Modellerinde Kurşun-Asit Pilleri Bırakıyor: Lityum Demir Fosfat Pil Devri Başlıyor!
Okunuyor BYD, Tüm Modellerinde Kurşun-Asit Pilleri Bırakıyor: Lityum Demir Fosfat Pil Devri Başlıyor!

BYD, 12V kurşun-asit pilleri aşamalı olarak kaldıracağını duyurdu ve tüm modellerinin başlangıç pillerinde lityum demir fosfat kullanacağını ekledi. Şirket, tüm araçları için “kurşunsuz bir dönem”e girdi.

Kurşun-asit piller, olgun teknolojileri ve düşük maliyetleri nedeniyle şu anda yakıtla çalışan araçların başlatma pilleri olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ancak, yeni teknolojilerin ortaya çıkmasıyla geleneksel kurşun-asit pillerin dezavantajları giderek daha belirgin hale gelmektedir.

Bir kurşun-asit pilin hizmet ömrü oldukça kısadır. Ortalama 350 tam şarj ve deşarj işleminden sonra geri dönüştürülür. Bir kurşun-asit pilin hizmet ömrü genellikle 2-3 yıldır, kullanım sıklığına bağlı olarak değişebilir. Bir kurşun-asit pilin değiştirme maliyeti yaklaşık 55-85 dolar arasındadır, bu da uzun vadeli araç sahipliği maliyetini artırır.

2 kg’ya karşı 10 kg ve bir yıl sonra bile aracı çalıştırma yeteneği. BYD tamamen lityum demir fosfat başlangıç pillerine geçti

Kurşun-asit piller uzun süre kullanılmadığında boşalmaya eğilimlidir. Kurşun-asit pillerin enerji yoğunluğu düşüktür, büyük boyutları ve ağırlıkları vardır.

BYD tarafından geliştirilen 12V lityum demir fosfat pilin hizmet ömrü daha uzundur ve 3000’den fazla döngüye ulaşabilir. Bu tür bir pil, aracın tüm hizmet ömrü boyunca değiştirilmesini gerektirmez. Bu, araç sahiplerinin 10 yıl boyunca araç bakımında toplamda 280-420 dolar tasarruf etmelerine olanak tanıyacaktır.

BYD ayrıca lityum demir fosfat başlangıç pilini bir BMS pil yönetim sistemi ile donattı. Araç bir yıl boyunca kullanılmamış olsa bile çalışacaktır. Ayrıca, 12V lityum demir fosfat pilin minimum ağırlığı sadece 2 kg’dir. Aynı zamanda, kurşun-asit pillerin kütlesi 10 kg’ye ulaşır.

Lityum demir fosfat başlangıç pillerinin üretim maliyeti, kurşun-asit pillerininkinden daha yüksektir, ancak BYD son zamanlarda önemli maliyet azaltma başarısına ulaşmıştır.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle