SON YENİLİKLER

Dall-E 3: OpenAI’nin Yapay Zeka Sanatında Büyük Değişiklikler ve Güncellemeler

 Dall-E 3: OpenAI’nin Yapay Zeka Sanatında Büyük Değişiklikler ve Güncellemeler
Okunuyor Dall-E 3: OpenAI’nin Yapay Zeka Sanatında Büyük Değişiklikler ve Güncellemeler

Birçok büyük yapay zeka (AI) sanat şirketi için 2023, telif hakkı davalarından kaçınma yılı ve kullanıcıların modellerini mümkün olan en aşırı içeriği göstermeye teşvik etme girişimleriyle başa çıkma yılı olmuştur. Açıkçası, OpenAI bunlardan yorulmuş durumda.

Ocak 2021’den başlayarak gelişen AI görüntü üreticisi Dall-E’nin üçüncü sürümünü duyuran OpenAI, resimlerdeki ince detaylardan ayrıntılı güvenlik kontrollerine kadar bir dizi önemli değişiklik yapmıştır.

Dall-E 3 ne zaman kullanılabilir hale gelecek?
Dall-E 3, bu yılın ekim ayında ChatGPT Plus kullanıcılarına kullanılabilir hale gelecek. Modelin ilerleyen zamanlarda sohbetbotunun ücretsiz kullanıcılarına sunulup sunulmayacağı henüz açıklanmadı.

Dall-E Ana Güncellemeler
Ana güncellemelerden biri resim kalitesine yöneliktir. Dall-E 2, komutları yanlış anlama, açıklamaları karıştırma, bağlamı veya bahsedilen renklerin sıralamasını bile karıştırma eğilimindeydi.

Karmaşık komutları ve ayrıntı eksikliğini engellemek amacıyla OpenAI, Dall-E 3’ün kullanıcıların sağladığı ayrıntıları ve metni daha iyi anlayabileceğini iddia ediyor. Bir komut birden fazla nesne veya referans içerse bile.

ChatGPT’nin göz alıcı yükselişiyle birlikte, OpenAI’nin bu iki modeli bir araya getirmeye karar verdiği sürpriz değil. Dall-E 3 yalnızca ChatGPT Plus aracılığıyla kullanılabilir olacak – ek faydaları olan bir ödeme tabanlı ChatGPT seviyesi.

Bir avokadonun içini kaçırmış bir resmi oluşturan bir AI tarafından oluşturulan bir görüntü, “İçim içimi yiyor gibi hissediyorum” diyor.
Dall-E 3 resimleri daha ayrıntılıdır ve bağlamı daha iyi anlar – Dall-E 3
Bu, teoride ChatGPT’nin “beyin fırtınası partneri gibi” davranmasına izin verir, Dall-E 3’ü kullanmak için komutlar üzerinde çalışır. Bu özellikle Dall-E’yi en iyi nasıl kullanacaklarını bilmeyenler veya komutlara yardımcı olması gerekenler için faydalı olacaktır.

Oluşturulan bir resmi beğenirseniz ancak tam olarak doğru değilse, ChatGPT’den değişiklik yapmasını veya resmi daha belirli bir stile uydurmak için nasıl yapılacağını sormasını isteyebilirsiniz.

İki modeli birleştirerek, OpenAI ChatGPT’nin mantığını ve mantığını Dall-E’nin yaratıcılığı ile birleştirmeyi amaçlıyor. Ancak her iki modelin de geçmişte hatalar yapma eğilimi olduğundan, modellerin iletişim kurmayı öğrenirken bir öğrenme eğrisi olması muhtemeldir.

Telif hakkı ve güncelleme konuları
Resim kalitesi ve ChatGPT ile entegrasyon konusunda büyük değişiklikler yapılmış olsa da, en son Dall-E modeli güvenlik konusunda da büyük adımlar atmıştır. Model, isimle tanınan kamu figürlerinin resimlerini talep etmeyi reddedecek ve zararlı veya şiddet içeren komutları da reddedecektir.

Aynı şekilde, OpenAI, kendi modeli tarafından oluşturulan bir sanat eserinin ne zaman tanımlandığını belirlemek için bir model üzerinde çalışıyor. AI sanatı, yanlış bilgi oluşturmada rol alması nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Resimler daha gerçekçi hale geldikçe, daha fazla şirket üretilen çalışmayı tanıyabilme yolunda çalışıyor.

Dall-E sisteminin son büyük değişikliği mevcut sanatçılar içindir. Dall-E ve diğer çoğu AI resim üretici, internetten alınan sanat eserleri üzerinde eğitilmiştir. Bu, sanatçıların izni olmadan çalışmalarının alındığını iddia eden büyük bir telif hakkı davasını ortaya çıkardı.

Dall-E şimdi sanatçıların gelecekteki modellerin eğitiminde kendi resimlerini kullanmama seçeneği sunar. Bu, sanat eserinizin ayrıntılarını içeren bir form doldurmayı ve eserin sahibi olduğunuza dair anlaşmayı gerektirir.

Telif hakkı endişelerini genişletirken, OpenAI ayrıca Dall-E’nin bir yaşayan sanatçının tarzındaki bir resmi talep etmeyi reddetmesini sağlayan bir özellik eklemiştir – bu özellik daha önceki Dall-E’nin orijinal sürümlerinde mümkündü.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle