SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • OpenAI CEO’su, Yeni Kripto Projesi İçin Herkesin Gözünü Taramak İçin 100 Milyon Dolar Alacak

OpenAI CEO’su, Yeni Kripto Projesi İçin Herkesin Gözünü Taramak İçin 100 Milyon Dolar Alacak

OpenAI CEO'su, yeni bir küresel kripto para birimi olan Worldcoin için iris tarama teknolojisini kullanma planları yapmaktadır. Proje, herkesin gözlerini tarayarak kullanıcılara ücretsiz erişim sağlamayı hedeflemektedir. Makalede, Worldcoin'in misyonu, Orb olarak adlandırılan iris tarama yazılımı, kimlik doğrulama süreci, gizlilik endişeleri ve projeye ilişkin tartışmalar ele alınmaktadır. Ayrıca, Worldcoin'in yatırımcılar tarafından ilgi gördüğü ve hızla büyüyen bir kullanıcı tabanına sahip olduğu belirtilmektedir.
 OpenAI CEO’su, Yeni Kripto Projesi İçin Herkesin Gözünü Taramak İçin 100 Milyon Dolar Alacak
Okunuyor OpenAI CEO’su, Yeni Kripto Projesi İçin Herkesin Gözünü Taramak İçin 100 Milyon Dolar Alacak

OpenAI’nin CEO’su, yeni kripto projesi için herkesin gözlerini tarayacak olan 100 milyon dolar alacak.

ChatGPT’nin babası, yeni küresel kripto para birimi Worldcoin için iris tarama teknolojisini kullanmayı hedefliyor.

ChatGPT ile ana akıma geçtikten sonra, OpenAI’nin CEO’su çevrimiçi yeni bir meydan okumaya atılıyor.

Sam Altman, aslında 2019’da Worldcoin’i “dünyanın en büyük kimlik ve finans ağı”nı inşa etme misyonuyla kurdu. Şimdi, herkesin gözünü tarayarak onlara yeni küresel kripto para birimine ücretsiz erişim sağlamak için 100 milyon dolarlık fonu güvence altına almaya yakın görünüyor.

Bazı yorumcular, bundan kaynaklanabilecek etik ve gizlilik sorunları konusunda endişelerini dile getirdi. Peki, bu, AI destekli botu gibi başka bir gizlilik kabusuna dönüşecek mi?

İris tarama kimlik doğrulama sistemi Resmi web sitesine göre, Worldcoin, “ülke veya arka plana bakılmaksızın küresel ekonomiye evrensel erişim yaratmayı, gezegendeki her kişinin hoş geldiniz diyeceği ve faydalanacağı bir ekonomik geleceğe hızlanmayı amaçlayan” yeni bir küresel kripto para birimidir.

Oldukça iddialı bir misyon, ancak kurucuları bunu nasıl gerçekleştirmeyi planlıyor?

Tüm projenin anahtarı, Orb olarak adlandırdıkları şeye gibi görünüyor. Bu, “bir kişinin benzersiz kimliğini belirlemek için iris biyometrisini kullanan” bir yazılımdır. Kullanıcılar doğrulandıktan sonra dijital World ID’lerini oluşturabilir ve kripto token’lar almaya başlayabilirler.

Şirket, geçen hafta Beta olarak piyasaya sürülen World ID ve World App ile birlikte, “kullanıcının kimliğini ortaya çıkarmadan çeşitli günlük uygulamalarda takma isimle kullanılabileceğini” garanti ediyor.

Bu teknoloji, sözde kişilik ispat protokolü, AI destekli araçların hızlı gelişiminin ortaya çıkardığı bazı büyük sorunları da çözeceği düşünülüyor. Örneğin, gerçek bir kişi ile bir bot arasındaki ayrımı yapacak. Geliştiriciler, hatta AI tarafından nedeniyle işten çıkarmalarla etkilenenlere evrensel bir temel gelir sağlamaya yardımcı olabileceğine inanıyor.

Ancak herkes fikirden memnun gibi görünmüyor.ünlü Amerikalı ifşa edici Edward Snowden, 2021 yılında bu uygulama hakkında endişelerini dile getirdi. O zamanlarda, Worldcoin’in insanların iris taramalarının küresel bir veritabanı oluşturacağını ve gelecekteki taramalarla eşleştirilebilecek karma değerler olarak saklayacağını belirtti.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle