SON YENİLİKLER

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max: Büyük Ekranlar ve Periskop Modülleriyle Geliyor!

Ming-Chi Kuo'nun analizlerine göre, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri, daha büyük ekranlar ve geliştirilmiş periskop modülleriyle gelecek. Ekranların büyütülmesi, yeni periskop modülünün akıllı telefonlarda daha iyi yakınlaştırma yetenekleri sunabilmesini sağlayacak. Ayrıca, iPhone 16 Pro'da ekran altı Face ID sisteminin kullanılmasıyla ekran kesimi ihtiyacının ortadan kalkabileceği belirtiliyor. Ming-Chi Kuo'nun geçmişteki doğru tahminleri de göz önünde bulundurulduğunda, bu bilgiler iPhone kullanıcıları için heyecan verici bir gelişme olarak değerlendirilebilir.
 iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max: Büyük Ekranlar ve Periskop Modülleriyle Geliyor!
Okunuyor iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max: Büyük Ekranlar ve Periskop Modülleriyle Geliyor!

Tanınmış bir içeriden bilgi sahibi ve yatırım şirketi TF International Securities’ta analist olan Ming-Chi Kuo, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max akıllı telefonlarıyla ilgili ayrıntıları paylaştı. Bilgi kaynağına göre, bu modeller sırasıyla 6,3 ve 6,9 inç çapraz ölçüye sahip daha büyük ekranlar alacak. Yani, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max ile karşılaştırıldığında ekranlar 0,2 inç daha büyük olacak.

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max, daha büyük ekranlarla birlikte 5-6x optik yakınlaştırmaya sahip periskop modülleri de alacak.

Apple’ın neden ekranları büyütmesi gerekiyordu? Bu, akıllı telefonlarda gelişmiş yakınlaştırma yeteneklerine sahip yeni bir periskop modülünün kurulmasına izin verecek önlemlerden biri olacak. Bu tür bir modülün 5-6x optik yakınlaştırma sağlayacağı tahmin ediliyor. iPhone 16 Pro’nun başka bir yeniliği, Face ID’nin ekran altı sistem olması olabilir, böylece ekran kesimi için bir ihtiyaç olmayacak.

iPhone 15 hakkında konuşursak, web’de dolaşan söylentiler, periskop modülünü iPhone 15 Pro Max’e atfetse de, iPhone 15 Pro’nun (tekrar söylentilere göre) böyle bir özelliğe sahip olmayacağını belirtiyor.

Daha önce Ming-Chi Kuo, Apple’ın gelecek vaat eden cihazlarla ilgili birçok doğru tahminde bulundu. Örneğin, Apple dizüstü bilgisayarlarının kelebek klavyeden makaslı klavyeye geçiş yapacağı hakkında.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle