SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Güney Koreli tasarımcı, hareket halindeyken bile kendilerini akıllı telefonlarından ayıramayanlar için “üçüncü bir göz” tasarladı.!

Güney Koreli tasarımcı, hareket halindeyken bile kendilerini akıllı telefonlarından ayıramayanlar için “üçüncü bir göz” tasarladı.!

Okunuyor Güney Koreli tasarımcı, hareket halindeyken bile kendilerini akıllı telefonlarından ayıramayanlar için “üçüncü bir göz” tasarladı.!

Güney Koreli endüstriyel tasarımcı Paeng Min-wook, “üçüncü göz” dediği icadı geliştirdi. Bu cihaz, hareket halindeyken akıllı telefonlarını kullanmaya alışmış kişilerin engellerden kaçınmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

“Üçüncü göz” alnınıza sabitlenir ve kullanıcının başını indirdiğini ve akıllı telefona baktığını fark ettiğinde yarı saydam göz kapağını açar. Kullanıcı 1-2 metre mesafedeki bir engele yaklaşırsa, cihaz yaklaşan bir tehlikeye karşı sesli bir sinyal yayar.

Kullanıcının boyun açısını ölçmek için bir jiroskop sensörü ve engelleri tespit etmek ve onlara olan mesafeyi belirlemek için ultrasonik bir sensör kullanılır. Sensörler açık kaynaklı bir mikro denetleyiciye bağlanır. Ürün pil ile çalışmaktadır.

Pang, geliştirmesinin soruna gerçek bir çözümden ziyade “akıllı telefon zombileri” için hicivli bir uyarı olduğunu açıklıyor.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle