SON YENİLİKLER

Pahalı iPhone’lara Talep Hız Kesmiyor: Ortalama Satış Fiyatı Rekor Seviyede

Bu makale, Apple'ın son iPhone modellerinin yüksek fiyatlarının, kullanıcıları pahalı telefonlar almaya ikna etme konusunda ne kadar başarılı olduğunu tartışmaktadır. CIRP analistlerinin verilerine göre, ilk çeyrekteki ortalama satış fiyatı önceki yıllara göre beklenmedik yükseklikte kalmıştır ve dördüncü çeyrekteki düşük ortalama satış fiyatının aksine, yeni iPhone modellerinin fiyat artışı satışları etkilememektedir. Bu eğilimin, Apple'ın pazarlama stratejisinin etkisiyle devam etmesi beklenmektedir.
 Pahalı iPhone’lara Talep Hız Kesmiyor: Ortalama Satış Fiyatı Rekor Seviyede
Okunuyor Pahalı iPhone’lara Talep Hız Kesmiyor: Ortalama Satış Fiyatı Rekor Seviyede

Kullanıcılar pahalı iPhone’lardan yeterince almamış gibi görünmüyor. İlk çeyrekte bir Apple akıllı telefonunun ortalama satış fiyatı, dördüncü çeyrektekinden bile daha yüksek oldu. Apple, gerçekten kullanıcıları daha pahalı iPhone’lar satın almaya ikna etmekte başarılı oluyor. Bu ilk olarak yeni iPhone 14 için satış istatistiklerinde gösterildi, ancak şimdi CIRP analistleri ortalama iPhone satış fiyatının olağanüstü yüksek bir seviyede kaldığını bildiriyor. Genellikle her yılın ilk çeyreğinde bu rakam önceki takvim yılı sonuna kadar birçok kişi yeni iPhone’lar satın aldığı için önemli ölçüde düşer. Ancak 2023’ün ilk çeyreğinde, ortanca satış fiyatı 988 dolarlık yakın bir değere sahipti.

Karşılaştırma için, bir yıl önce bu rakam 882 dolardı ve 2021’de 847 dolardı. Dahası, yeni iPhone satışlarının en güçlü olduğu 2022’nin dördüncü çeyreğinde, ortalama satış fiyatı 972 dolar oldu ve bu, ilk çeyreğe göre daha düşük bir değerdir! Görünüşe göre bu ilk defa gerçekleşti. Gördüğünüz gibi, geçen yıl gösterge takvim yılı sonundan hemen sonra düştü. Aynı şey iki yıl önce de oldu.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle