SON YENİLİKLER

İnternet ve Mobil Cihaz Güvenliği Nasıl Sağlanır?

 İnternet ve Mobil Cihaz Güvenliği Nasıl Sağlanır?
Okunuyor İnternet ve Mobil Cihaz Güvenliği Nasıl Sağlanır?


Güvenli olmayan internet siteleri vasıtasıyla finansal kurum müşterilerine ulaşan dolandırıcılar bu siteler üzerinden kişilere çeşitli dosya, fotoğraf ya da uygulamayı cihazlarına indirme konusunda ikna ederler.

Akıllı telefonların uygulama marketleri üzerinde yayınladıkları zararsız gibi görünen ve güncel konulara hitap eden (virüs testi, kur çevirici, oyun v.b) uygulamaları sunarak kişilerin cihazlarına zararlı yazılım yüklemeyi sağlarlar.

Bilgisayar, dizüstü bilgisayar, akıllı telefon ya da tablete kurulan bu uygulamalar kişilerin şifrelerini, kişisel bilgilerini ve tek kullanımlık şifreleri ele geçirmenin yanında gerçek kişinin bankacılık uygulamasına erişimini engellerler.


Mobil cihazınıza uygulama indirirken her zaman resmi uygulama mağazalarını kullanınız.

Güvenliğinden emin olmadığınız kaynaklardan gelen e-postaları ve eklerini açmayınız. E-posta ayarlarınızı yaparken eklerin otomatik olarak açılmayacağından emin olunuz.

Bankamız internet şubesine arama motorlarını kullanarak giriş yapmayınız. Adres çubuğuna www….. .com.tr yazarak giriş yapınız.

Sürekli yeni virüslerin piyasaya çıkması ve anti-virüs programlarının bu virüsleri tanımama ihtimaline karşı anti-virüs programınızı düzenli olarak güncelleyiniz.

Mobil cihazınıza yüklediğiniz uygulamaların erişmek istediği izinleri kontrol ediniz. Özellikle bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklenmesine ve telefonunuza ait yönetici izni (admin) isteyenlere izin vermeyiniz.

İnternet Şube ve mobil cihaz güvenliğinizden şüphe duymanız halinde acil olarak cihaz üzerinde oturum açılan hesaplara ait şifrelerinizi (internet şubesi, e-posta, sosyal medya vb.) güvenli bir cihazdan değiştiriniz.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle