SON YENİLİKLER

Jony Ive Döneminin 20 Yıllık Apple Tasarımcısı Şirketi Terk Ediyor

 Jony Ive Döneminin 20 Yıllık Apple Tasarımcısı Şirketi Terk Ediyor
Okunuyor Jony Ive Döneminin 20 Yıllık Apple Tasarımcısı Şirketi Terk Ediyor

Bloomberg’ın bildirdiğine göre, Jony Ive’ın yönetimi altında çalışan bir diğer endüstriyel tasarımcı da Apple’dan ayrılıyor. Peter Russell-Clark, 20 yılın ardından Apple’daki görevinden ayrıldı ve uzay teknoloji şirketi Vast’a katılmayı planlıyor.

Ive’ın liderliği altında, Russell-Clark iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve Apple Park kampüsü üzerinde çalıştı. Bu yılın başlarında “ilginç projeler takip etmek” amacıyla Apple’dan ayrıldı.

20 yıllık Apple tasarımcısı Jony Ive döneminde şirketi terk ediyor.

Bloomberg’ın belirttiği gibi, Jony Ive’ın eski Apple baş tasarımcısının yönetimi altında çalışan neredeyse tüm tasarımcılar şirketi terk etti. Ive, 2019’da kendi tasarım firması LoveFrom’u kurmak için Apple’dan ayrıldı, ancak 2022’ye kadar danışman olarak Apple ile çalışmaya devam etti. Apple, Ive’a LoveFrom’un ana müşterisi olması için 100 milyon doların üzerinde ödeme yaptı, ancak Apple’ın rekabet olarak gördüğü projeler üzerinde çalışamayacağı için ortaklık sona erdi.

Ive ile birlikte çalışan birkaç Apple tasarımcısı LoveFrom’a katılmaya karar verdi ve 2023’ün Şubat ayında Ive’ın yerini alan Evans Hankey’in ayrılmasıyla Apple, ürün tasarımı direktörlüğü pozisyonunu bırakmaya karar verdi ve bu pozisyonu üretim direktörlüğü ile doldurdu, bu göreve Jeff Williams getirildi.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle