SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Apple A16 Bionic hakkında ayrıntılar: farklı çekirdek sayılarına sahip iki sürüm. Apple M2 ile ilgili ilk detaylar

Apple A16 Bionic hakkında ayrıntılar: farklı çekirdek sayılarına sahip iki sürüm. Apple M2 ile ilgili ilk detaylar

 Apple A16 Bionic hakkında ayrıntılar: farklı çekirdek sayılarına sahip iki sürüm. Apple M2 ile ilgili ilk detaylar
Okunuyor Apple A16 Bionic hakkında ayrıntılar: farklı çekirdek sayılarına sahip iki sürüm. Apple M2 ile ilgili ilk detaylar


Apple şu anda yeni nesil Apple akıllı telefonlarını ve bu hafta sızdırılan Apple A16 Bionic SoC’yi geliştiriyor.

Tedarik zincirinden gelen son haberlere göre Apple, her ikisi de 6 çekirdekli CPU mimarisine sahip olacak ancak GPU çekirdek sayısı bakımından farklılık gösterecek Apple A16 Bionic SoC’nin iki sürümünü yayınlayacak. Çift bantlı 5G, WiFi6E ve diğer teknolojileri destekleyecekler. Her iki versiyon da TSMC’de 4nm üretim süreci kullanılarak üretilecek.

Bugün erken saatlerde Çinli kaynaklar, yaklaşmakta olan iPhone 14 serisinden yalnızca bir modelin Apple’ın en iyi A16 Bionic tek çipli sistemine dayanacağını bildirdi. İddiaya göre 4nm Apple A16 Bionic platformlarının stokları, Apple A15 Bionic SoC’lerin stoklarının yalnızca üçte birini oluşturacak.

Apple A16’ya ek olarak Apple, 2022’nin ikinci yarısında piyasaya sürülecek olan Staten kod adlı Apple M2 platformunu, 2023’ün ilk yarısında Apple M2 Pro ve M2 Max’i piyasaya sürmeye hazırlanıyor (bunlar farklı olacak). grafik çekirdeği sayısında ). Tedarik zinciri kaynaklarına göre gelecekte Apple’ın Silikon serisi her 18 ayda bir güncellenecek.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle