SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • “Grimes ve OpenAI ile Geliştirilen ChatGPT’li Çocuk Oyuncakları Tanıtıldı: Yeni Nesil Dijital Arkadaşlar!”

“Grimes ve OpenAI ile Geliştirilen ChatGPT’li Çocuk Oyuncakları Tanıtıldı: Yeni Nesil Dijital Arkadaşlar!”

 “Grimes ve OpenAI ile Geliştirilen ChatGPT’li Çocuk Oyuncakları Tanıtıldı: Yeni Nesil Dijital Arkadaşlar!”
Okunuyor “Grimes ve OpenAI ile Geliştirilen ChatGPT’li Çocuk Oyuncakları Tanıtıldı: Yeni Nesil Dijital Arkadaşlar!”

Çocuk oyuncaklarının yeni bir seviyeye ulaştığı ve dramatik bir şekilde değişeceği görülüyor. Birkaç yıl Elon Musk ile evli kaldığı bilinen şarkıcı Grimes, Curio adlı startup ile OpenAI’nin desteğiyle ChatGPT ile çalışan çocuk oyuncaklarını tanıttı.

Elon Musk’ın eski eşi, kendi “kişiliklerine” sahip olan ChatGPT ile dünyanın ilk çocuk oyuncaklarını tanıttı.

Şu anda üç oyuncak modeli bulunmaktadır: Gabbo, Grem ve Grok. Her birinin kendi “kişiliği” ve sesi vardır ve Grimes bu üçü için kendi sesini kullanmıştır. Daha doğrusu, sesini AI için kaydetti ve bu kayıtlara dayanarak oyuncaklara seslendirme yapılmıştır.

Birkaç yıl önce Amerika’da akıllı hoparlörlerde bir patlama yaşandı ve internet üzerinde genç çocukların bu tür cihazlarla nasıl etkileşimde bulunduklarına dair birçok ilginç video bulunmaktadır. Oyuncaklar için, bu tür bir etkileşim çocuk için çok daha büyük ve kişisel olacaktır.

Oyuncaklar, Wi-Fi ve Bluetooth modülleri, bir mikrofon, ivmeölçer, bir hoparlör ile donatılmıştır ve ebeveynler oyuncakların davranışını özelleştirebilir ve gerektiğinde oyuncaklar ile çocuk arasındaki konuşma geçmişini görüntüleyebilir.

Grimes, bu tür oyuncakların çocuklara modern aletlerden bir mola verebileceğini belirtiyor. Ayrıca, modern chatbot yetenekleri, bu tür oyuncakları genç çocuklar için gerçek arkadaşlara dönüştürmeyi mümkün kılar.

Ancak, proje yazarları bu anın daha çok bir beta testi olduğunu ve böyle bir oyuncak alırken modern AI’nin nasıl çalıştığını ve hangi özelliklere sahip olduğunu anlayarak almak gerektiğini dürüstçe uyarıyorlar. Bu durumda, AI’nin bazen aslında var olmayan bilgileri “icat” edebileceği, yani bu tür “halüsinasyonlardan” bahsediyoruz.

Oyuncaklar şu anda her biri için 100 dolar karşılığında sipariş edilebilir.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle