SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever: Türkiye’nin İlk Uzay Yolcularının Yolculuk Detayları ve Görevleri!

Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever: Türkiye’nin İlk Uzay Yolcularının Yolculuk Detayları ve Görevleri!

 Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever: Türkiye’nin İlk Uzay Yolcularının Yolculuk Detayları ve Görevleri!
Okunuyor Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever: Türkiye’nin İlk Uzay Yolcularının Yolculuk Detayları ve Görevleri!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, #Ax3 misyonunda İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte görev alacak” dedi.

Türkiye’nin ilk uzay yolcuları, F-16 pilotu Alper Gezeravcı ve aviyonik sistem mühendisi Tuva Cihangir Atasever’in isimleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Nisan’da İstanbul TEKNOFEST’te açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST’teki konuşmasında, “Başlattığımız süreçte 1 asil, 1 yedek olmak üzere 2 uzay yolcumuzu belirledik. Türkiye’nin ilk uzay görevine çıkacak arkadaşımız Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak. Alper Gezeravcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri’nde önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz. Yedek isim Tuva Cihangir Atasever kardeşimiz de Roketsan’da uzay fırlatma sistemleri alanında çalışan bir sistem mühendisimiz” demişti.

Alper Gezeravcı, 1979 Mersin doğumlu olup, Hava Harp Okulu’nda Elektronik Mühendisliği eğitimi aldı. ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü’nde Harekât Araştırması bölümünde yüksek lisans yaptı. F-16 pilotu olarak 21 yıldır Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapmaktadır. Türkiye’nin ilk uzay görevinde ISS’de 14 gün kalacak ve görev süresince üniversite ve araştırma kurullarının hazırladığı 13 farklı deneyi gerçekleştirecek.

Yedek aday Tuva Cihangir Atasever, 1992 Ankara doğumlu olup, Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini University of California’da yine Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladı. Aviyonik sistem mühendisi olarak Roketsan’da 5 yıldır görev yapıyor ve Atasever’in de bir yörünge altı uçuşu gerçekleştirmesi bekleniyor.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle