SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • GeForce RTX 5090, RTX 4090’ın iki katı hızlı olacak mı? Söylentilere göre, yeni nesilde performans açısından devrim niteliğinde bir atılım olacak.

GeForce RTX 5090, RTX 4090’ın iki katı hızlı olacak mı? Söylentilere göre, yeni nesilde performans açısından devrim niteliğinde bir atılım olacak.

 GeForce RTX 5090, RTX 4090’ın iki katı hızlı olacak mı? Söylentilere göre, yeni nesilde performans açısından devrim niteliğinde bir atılım olacak.
Okunuyor GeForce RTX 5090, RTX 4090’ın iki katı hızlı olacak mı? Söylentilere göre, yeni nesilde performans açısından devrim niteliğinde bir atılım olacak.

Nvidia GeForce RTX 40 ekran kartı çizgisi henüz piyasaya çıkmaya başladığı halde, sonraki nesil hakkında internette zaten söylentiler ortaya çıkmıştır.

GeForce RTX 5090, RTX 4090’ın iki katı hızlı mı olacak? Söylentilere göre, yeni nesilde performans açısından devrim niteliğinde bir atılım olacak.

RedGamingTech kaynağı, en azından RTX 50 çizgisinin daha eski kartlarının, çoklu-çip veya chiplet GPU’lara dayalı ilk çözümler olma ihtimaline işaret etmektedir. Bu arada, bu, Nvidia’nın tarihinde bir sonraki nesile geçiş sırasında performans açısından en büyük atılımı getirebileceği iddia edilmektedir. Conditional RTX 5090’ın RTX 4090’a göre ne kadar hızlı olacağı henüz net değil. Ancak RTX 4090’un RTX 3090’a göre yaklaşık %65 daha hızlı olduğu, RTX 3090’ın ise lansmanında RTX 2080 Ti’ye göre %50 daha hızlı olduğu belirtilebilir.

Kaynak ayrıca, yeni GPU’nun ana SM hesaplama bloğlarının yeni bir yapısı, chipletler arası hızlı bir yolcu otobüsü ve güneş izleme sistemi boru hattının bir parçası olarak gürültü azaltıcı bir hızlandırıcının olacağını söylemektedir.

Ayrıca, kaynak yeni neslin Blackwell olarak adlandırırken, en son veriler bu, Hopper çizgisini değiştirecek özel grafik hızlandırıcıları için bir mimari olma olasılığını göstermektedir. Bu arada, oyun çizgisi, Nvidia’nın mevcut yaklaşımına göre, farklı bir isme sahip bir mimari almalıdır. Ancak belki de kaynak sadece her şeyi Blackwell adı altında bir arada toplamaktadır.

Yine de, şu an için hepsi sadece söylentilerdir, çünkü RTX 50’nin çıkışı hala çok uzaktadır.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle