SON YENİLİKLER

“Elon xAI Şirketi, ChatGPT İle Rekabet Edecek Grok Sohbet Botunu Tanıttı”

 “Elon xAI Şirketi, ChatGPT İle Rekabet Edecek Grok Sohbet Botunu Tanıttı”
Okunuyor “Elon xAI Şirketi, ChatGPT İle Rekabet Edecek Grok Sohbet Botunu Tanıttı”

Elon Musk’ın şirketi xAI, vadettiği gibi, dün sohbet botu Grok’u başlattı, ki bu, ChatGPT’ye doğrudan bir rakip olarak adlandırılabilir.

ChatGPT gibi, sadece Elon Musk’tan, mizahı ve acil sorulara verdiği cevaplarıyla. xAI Grok sohbet botu tanıtıldı.

Şu ana kadar, X sosyal ağı kullanıcılarının küçük bir grubu AI’ye erişim sağlıyor. Bir ön koşul, aylık 16 dolar maliyetle X Premium+ aboneliğidir. Beta test aşamasını tamamladıktan sonra, Grok yalnızca ücretli plan abonelerine sunulmaya devam edecek.

Projenin web sitesinde belirtildiği gibi, Grok, Galaksi Rehberi’ne (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) model alınmış bir yapay zeka olup neredeyse tüm soruları yanıtlamak ve hatta ne sorulacağını önermek amacıyla tasarlanmıştır. Mizah anlayışına özel bir vurgu yapılır. Bu yapay zekanın espri cevapları verebileceği ve bazı isyankar yeteneklere sahip olduğu iddia edilir, ancak bunların ne olduğu henüz net değildir.

Grok’u diğer benzer sohbet botlarından farklı ve eşsiz kılan şey, Platform X aracılığıyla dünyadaki gerçek zamanlı bilgilere erişim sağlayabilmesidir. Ayrıca, yazarlar, bu yapay zekanın diğer sohbet botlarının genellikle yanıtlamadığı acil soruları yanıtlayacağını söylüyorlar, dahili kısıtlamalardan kaynaklanmaktadır.

Bu arada, web sitesinde belirtildiğine göre, beta testi içindeki AI eğitim süresi iki ay olacaktır.

xAI duyurulduktan sonra, 33 milyar parametreli bir prototip LLM (Grok-0) eğittik. Bu erken model, standart LM testlerinde LLaMA 2 (70B) performansına yaklaşıyor, ancak sadece eğitim kaynaklarının yarısını kullanıyor. Son iki ay içinde, düşünce ve kodlama yeteneklerinde önemli iyileştirmeler yaptık ve Grok-1’i oluşturduk, önemli ölçüde daha güçlü bir dil modeli olan, HumanEval kodlama görevinde %63,2 ve MMLU’da %73 başarı sağlıyor.

ChatGPT gibi, sadece Elon Musk’tan, mizahı ve acil sorulara verdiği cevaplarıyla. xAI Grok sohbet botu tanıtıldı.

xAI ayrıca Grok için benchmark sonuçlarını yayınlıyor ve mevcut sürümün diğer modelleri, ChatGPT-3.5 ve Inflection-1’i hesaplama sınıfında aştığını gösteriyor. Aynı zamanda GPT4 hala gözle görülür derecede daha iyi, ancak daha fazla veri ve hesaplama kaynakları kullanarak eğitildiği için.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle