SON YENİLİKLER

Toyota, Yeni Land Hopper Modelini Tanıttı: FJ Cruiser’ın Halefi

 Toyota, Yeni Land Hopper Modelini Tanıttı: FJ Cruiser’ın Halefi
Okunuyor Toyota, Yeni Land Hopper Modelini Tanıttı: FJ Cruiser’ın Halefi

“Ağustos’un başlarında, Land Cruiser Prado 250’nin prömiyeri sırasında, Toyota, gelecekteki bazı modelleri işaret etti ve bunlardan biri, durdurulan FJ Cruiser’a çok benzeyen biriydi. Daha sonra, yeni ürünün FJ Cruiser adıyla anılabileceği bilgisi ortaya çıktı ve şimdi projeye dair daha fazla detay yayınlandı.

Toyota, Land Cruiser’ı asgari ücretle hazırlıyor. Çerçeveli Land Hopper, Land Cruiser Prado 250’den daha küçük olacak ve Toyota RAV4’ten motorlar alacak.

Toyota Land Hopper’ın görünümü
Yeni modelin, hem Land Cruiser 300 hem de Land Cruiser 250’den daha küçük olacağı bildiriliyor – bu mantıklı çünkü FJ Cruiser’ın halefi hakkında konuşuyoruz (bu model, hatırlatmak gerekirse, tam arka kapıları bile yoktu). Ancak aynı zamanda, Land Hopper, büyük kardeşlerinin GA-F platformunda bir çerçeveli SUV olacak. Boyutlar açısından, araç Toyota Corolla Cross’a benzer olacak: yani uzunluk yaklaşık 4.5 m olacak.

Başlangıçta Land Hopper’ın 2021’de gösterilen Toyota Compact Cruiser konsepti gibi saf elektrikli bir araç olacağı söylendi, ancak şimdi bundan bahsedilmiyor: yeni model benzinli motorlar ve hibrit bir güç ünitesi alacak. Land Hopper, Corolla Cross’tan 1.8 litrelik bir motor (ayrıca hibrit tahrikli) veya yeni model, Toyota RAV4’ten 2.0 ve 2.5 litrelik motorlar alabilir. Bir tam çerçeveli SUV’den bahsediyoruz, elbette ki çok büyük olmasa da, ikinci seçenek açıkça tercih edilen bir seçenektir.

Toyota Land Hopper’ın resmi prömiyeri, Japonya Hareketlilik Fuarı sırasında en erken Ekim’de gerçekleşebilir. Ancak SUV’nin satışa sunulması 2024 yılında olacak.”

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle