SON YENİLİKLER

Apple Watch Serisi 9: Parlaklık, Jest Kontrolü ve Diğer Yenilikler

 Apple Watch Serisi 9: Parlaklık, Jest Kontrolü ve Diğer Yenilikler
Okunuyor Apple Watch Serisi 9: Parlaklık, Jest Kontrolü ve Diğer Yenilikler

Apple Watch Serisi 9, dışarıdan bakıldığında Apple’ın en çarpıcı güncellemesi değil gibi görünüyor. Bu saat, yeni pembe versiyonunu seçmezseniz Apple Watch Serisi 8’e neredeyse tamamen benziyor.

Ancak yüzeyin altında ve aslında yüzeyde, beklediğimizden daha büyük bir iyileştirme yapan oldukça ikna edici bir dizi yükseltme ve güncelleme bulunmaktadır.

Apple Watch Serisi 8 sahibi ortalama bir kullanıcının pahalı saatinı mikrodalga fırına atıp yeni en iyi Apple Watch’u almak için yeterli olur mu? Belki de değil, ancak bu değişikliklerin birkaçı, birkaç ay içinde akıllı saatlerimizle nasıl etkileşimde bulunduğumuzu ve kullanmayı nasıl değiştirebileceğimizi hafifçe ve geri dönüşü olmayacak şekilde değiştirebilir.

Oh, ve yükseltmeye karar verirseniz, akıllıca yapmanız gereken şey, saatinizi mikrodalga fırında eritmek yerine Watch Serisi 8’inizi takas etmek veya satmaktır. Aksi takdirde, Apple’ın karbon nötr (bkz. #8) uzun konuşma işini bozabilir.

  1. Apple Watch Ultra ile eşleşen Parlaklık
    Apple Watch Serisi 9 ekranı bu yıl daha büyük veya daha keskin hale gelmez, ancak maksimum parlaklık, birinci nesil Apple Watch Ultra ile aynı seviyeye çıkar.

2.000 nit pik parlaklığa ulaşabilir, bu, birçok üst düzey akıllı telefondan yaklaşık iki kat daha fazladır. Apple Watch Serisi 8, 1.000 nit olarak derecelendirilmişti. Dürüst olmak gerekirse, 1.000 nit’in parlak ve güneşli bir günde dış mekan sporları için yeterince net olduğunu düşünüyoruz. Ancak daha yüksek bir parlaklık tavanı? Buna hazırız, daha da net görünecek.

Test nördü beyin, Watch Serisi 8 ekranının teknik olarak her zaman 2.000 nit parlaklığa sahip olup olmadığını merak ediyor. Ancak belki de asla bilemeyiz.

  1. Yeni Film Dostu Düşük Parlaklık
    Apple Watch Serisi 9’un yeni 2.000 nit maksimum parlaklığı konusunda biraz kuşkulu gibi görünüyorsak, yeni 1 nit parlaklık minimumu konusunda böyle bir kuşkumuz yok.

Bu, bir sinema salonuna veya buna benzer bir yere girdiğinizde işe yarayacak bir şeydir. Akıllı saatler, sadece temel bir saat yüzü gösterirken bile mekandaki diğer seyirciler için son derece rahatsız edici olabilir. Artık umut ederiz ki Apple Watch Serisi 9 ile değil.

  1. Yükseltilmiş Jest Kontrolü
    Apple Watch Serisi 9 jest kontrol

Apple Watch, serinin başlamasından beri jestleri kullanıyor. Bileğinizi yüzünüze kaldırdığınızda ekranın yanıp sönmesini biliyorsunuz, bu teknik olarak jest kontrolüdür. Ancak bu jestsel şeylerin çoğu şimdiye kadar yarı görünmezdi, ta ki şimdiye kadar.

Apple’ın Watch Serisi 9’u baş parmağı ve işaret parmağı ile kontrolü destekliyor. İki parmağı hızlı bir şekilde bir araya getirirseniz, saat bunu tanıyabilir ve bir komutu başlatabilir. Müzik uygulamasında bu play/durdurma işlevi için kullanılır. Bir çağrıyı kabul edebilir ve çağrı aynı çağrı içinde olduğunuzda sona erebilir. Parmak jesti alarmları erteleyebilir, bu belki de lotun en tehlikeli kullanımıdır.

“Bu özelliği sürekli olarak kullanacağınızı düşünüyoruz,” diyor Apple.

Bu özellik, Apple Watch Serisi 9’un yeni işlemcisine dayanmaktadır. Ve bu jesti optik kalp atış hızı donanımının nasıl etkilediğini gözlemleyebileceğiniz bir şekilde, ivmeölçer, jiroskop ve bu çimdik hareketinin kan akışınızı nasıl etkilediğini kullanarak jesti tanır.

  1. Yeni Apple S9 Yonga Seti
    Apple, Watch Serisi 9’a sonunda gerçekten yeni bir işlemci verdi. Bu işlemcinin önceki modele göre %60 daha fazla transistöre sahip olduğunu, %30 daha hızlı bir grafik bölümüne sahip olduğunu ve makine öğrenme gücünün iki katına çıktığını söylüyor – ki bu yukarıdaki jest kontrolüne ve aşağıdaki Siri’ye katkıda bulunur.

Apple’a göre bu, “şimdiye kadar üretilmiş en güçlü saat yongası” ve aynı zamanda Watch Ultra 2’de de kullanılıyor. Bu rakamlar her teknoloji lansmanında duyduğunuz türden şeyler gibi görünse de, Apple Watch biraz farklı. Apple, saat işlemcilerine her yıl yeni bir ad verme eğilimindedir, ancak Apple Watch Serisi 6, Serisi 7 ve Serisi 8 yonga setleri performans açısından temelde aynıydı, sadece yeni özellikler eklenmişti, bu nedenle onlara yeni bir ad verdi. Bu yılın ilk gerçek güç yükseltmesi.

  1. Telefon olmadan Siri komutları
    Apple Watch Serisi 9’un artan gücü

, şu anda bile bileti gerektirmeyen Siri ile etkileşimleri etkinleştirmek için kullanılmayacak.

Açıkçası, Siri’den spor skorlarını internet olmadan sormayı başaramayacaksınız. Apple’ın kullandığı örnekler, Siri’ye bir egzersiz başlatmasını sormak gibi şeyler içerir. Bu, Apple Watch Serisi 9’un bu tür komutları kendi makine öğrenme gücünü kullanarak güvenilir bir şekilde tanıyacak kadar güce sahip olduğu anlamına gelir.

  1. Apple U2 kablosuz çip
    Watch Serisi 9’a ek olarak, Watch Serisi 9’un yükseltilmiş bir Apple U2 çipi bulunmaktadır. Apple Watch Serisi 8’de bir Apple U1 vardı. İyi haber: bu, Bono veya isteyip istemediğinize bakılmaksızın telefonunuza albümlerin eklenmesiyle ilgili değil.

Bu, son Apple cihazlarıyla yüksek kaliteli “Bul” deneyimini etkinleştiren çip. Kullanmadınız mı? Apple U1 cihazları, kaybolan öğenin bulunduğu yönetimi görmemizi sağlar, ve ona kaç ayak uzaklıkta olduğunu gösterir.

Ancak Apple U2 hakkında yeni olan nedir? Önceki neslin üç katı menzile sahiptir, bu da muhtemelen daha uzaktan daha yüksek kaliteli “Bul” bilgilerini görmemizi sağlar. Kayıp iPhone’unuza okları takip edin.

  1. HomePod ile Otomatik Etkileşim
    HomePod mini ve HomePod 2, sadece eşyalarınızı bulmak için kullanılan bir yolun ötesinde, Apple U2 çipinin kullanılabileceği bir yolun daha örneğidir. HomePod’a yaklaştığınızda, müzik önerileri Apple Watch Serisi 9’unuzun Smart Stack’inin en üstüne yerleştirilir.

Bu, taçı aşağı yönlendirmek için kullandığınızda göreceğiniz widget yığınıdır. Nezaket, değil mi?

Bu özelliğin Watch Serisi 8’e watchOS 10’un normal bir özelliği olarak gelebileceği mümkündür. Sonuçta, HomePod mini bir Apple U1 çipine sahiptir, Apple U2 değil, ancak göreceğiz.

  1. Yeni Kayışlar (ve deri yok)
    Bu bir yükseltme mi? Tartışmaya açık. Apple, kayışlar için deriyi terk etti ve diğer kumaşların daha düşük karbon ayak izini gösterdiğini belirtti.

Deri kayış, yeni bir tasarım olan FineWoven ile değiştirilecek. Bu sıkı örülmüş kumaş, birkaç giyen sonrası sentetik derinin en üst katmanlarının soyulmasına neden olduğu için muhtemelen bir deri taklit değil, bu da muhtemelen iyi bir şeydir. Apple, daha çok bir süet etkisinden bahsetti.

Ancak maksimum pratisyen puanları için bir alüminyum Watch Serisi 9’u bir Sport Loop ile eşleştirmek isteyeceksiniz, ki bu, iddiaya göre Apple’ın ilk “karbon nötr” ürünü olacak.

  1. Taze pembe lezzet
    2023, Barbie’nin yılı, bu yüzden Apple’ın bu yıl pembe bir Apple Watch çıkarması mantıklıdır.

Ancak, klasik Apple tarzıyla, bu, bazı Barbie taytlarının sıcak pembe olmadığı anlamına gelmez. Bu, daha çok soluk ve mantıklı bir renktir, bir tür pastel pembe. Ve evet sıkıcıyız, canlı, şiddetli pembe olmadığı için mutluyuz.

Bu yeni renk, alüminyum versiyonu Apple Watch Serisi 9’da mevcuttur, paslanmaz çelik versiyonunda değil.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle