SON YENİLİKLER

“Apple’ın iPhone 15 Pro Serisi: Yeni A17 Pro SoC ile Mobil Oyunlarda Devrim”

 “Apple’ın iPhone 15 Pro Serisi: Yeni A17 Pro SoC ile Mobil Oyunlarda Devrim”
Okunuyor “Apple’ın iPhone 15 Pro Serisi: Yeni A17 Pro SoC ile Mobil Oyunlarda Devrim”

Apple’ın iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max akıllı telefonlarına A17 Pro SoC (Sistem Üzeri Çip) entegre edildiği bilinmektedir ve bu şu anda pazarda benzersiz olan oldukça ilginç bir platformdur.

Apple bir kez daha herkesi geride bıraktı. iPhone 15 Pro ve Pro Max’teki A17 Pro SoC, TSMC tesislerinde 3 nm işlem teknolojisi kullanılarak üretilmiştir ve modern bilgisayar oyunlarını çalıştırabilme yeteneğine sahiptir.

Bu, mobil tek çip sistemleri ve görünüşe göre genel tüketici çipinin 3 nm işlem teknolojisi kullanılarak üretildiği ilk kezdir. Daha önce internet üzerinde Apple’ın bu teknik süreçle ilgili tüm siparişleri bir süreliğine satın aldığına dair bilgiler ortaya çıkmıştı.

SoC yapılandırması sadece altı işlemci çekirdeği içerir: iki üretken ve dört enerji verimli. Ayrıca 16 çekirdekli bir NPU (Sinirsel İşlem Ünitesi) ve yeni bir altı çekirdekli bir GPU (Grafik İşlemci) bulunur. Sonuncusu burada özellikle önemlidir. Apple, bu yeni GPU’nun iPhone tarihindeki en büyük GPU tasarımı olduğunu belirtiyor. Apple A16 Bionic’teki GPU ile karşılaştırıldığında, yeni GPU %20 daha hızlıdır. Ancak aynı zamanda ray tracing donanım hızlandırmasını destekler ve MetalFX Upscaling teknolojisi grafik çekirdeğini rahatlatmanıza olanak tanır. Ve hepsi bir arada, yeni iPhone Pro’da tam teşekküllü bilgisayar oyunlarını çalıştırmak için yeterli: Resident Evil Village, Resident Evil 4 Remake, Death Stranding ve Assassin’s Creed Mirage gibi! Evet, grafik kalitesini, çözünürlüğü vb. değerlendirmemiz gerekecek, ancak bu, mobil oyun oynama deneyimini daha önce görülmemiş yüksekliklere taşıyor.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle