SON YENİLİKLER

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis; Huawei’yi 5G Ağlarından Yasaklayan Yasayı İmzaladı!

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis; Huawei’yi 5G Ağlarından Yasaklayan Yasayı İmzaladı!

 Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis; Huawei’yi 5G Ağlarından Yasaklayan Yasayı İmzaladı!
Okunuyor Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis; Huawei’yi 5G Ağlarından Yasaklayan Yasayı İmzaladı!

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, bu hafta sonlarında Huawei ve diğer Çinli şirketlerin güvenlik nedenleriyle Romanya 5G ağlarının geliştirilmesine katılmasını yasaklayan bir yasayı imzaladı. Kaynak, bu adımın ABD’nin dosyalanmasıyla birlikte atıldığını açıklıyor.

Ioannis’in müttefiki olan Başbakan Florin Citu’nun merkez hükümeti, Nisan ayında Çin kontrolündeki şirketlere yönelik bir yasağı onayladı ve daha sonra parlamento bunu onayladı.

Avrupa, Pekin ile Washington arasındaki teknolojik soğuk savaşta bir savaş alanı haline geldi. Sonuçlarından biri, Avrupa telekomünikasyon ekipmanı pazarında bir Ericsson ve Nokia ikilisinin oluşması olabilir.

Tarif edilen yasa, 2019 yılında Amerika Birleşik Devletleri ve Romanya tarafından imzalanan bir mutabakatın sonucuydu. O sırada, iki ülke hükümetleri “güvenliğe yönelik risk temelli bir yaklaşımın parçası olarak, 5G’nin kapsamlı ve eksiksiz bir değerlendirmesinin yapılması gerektiğini” söyledi. Yabancı bir hükümet tarafından kontrol edilen ve şeffaf olmayan bir mülkiyet yapısına sahip olanları dışlamak için yapılan bir anlaşma.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle