SON YENİLİKLER

SOM-J, F-16 ve SİHA’lar tarafından kullanılacak!

 SOM-J, F-16 ve SİHA’lar tarafından kullanılacak!
Okunuyor SOM-J, F-16 ve SİHA’lar tarafından kullanılacak!

TÜBİTAK-SAGE Teknoloji  tarafından geliştirilen SOM-J Seyir Füzesi; 275+ kilometre menzile, 540 kilogram ağırlığa, 140 kilogram harp başlığı ağırlığına, IIR Arayıcı Başlığa, gelişmiş güdüm sistemine ve yüksek ses altı hıza sahiptir. Burada en önemli dikkat edilmesi gereken unsur ise 275+ kilometre açıklaması , Nato standartlarına uygun olarak 275 km olarak gidiyor fakat + simgesi ise bizlere daha uzak hedefleri görüp imha ettiğini göz kırpmakta.

SOM-J, F-16 ve SİHA’lar tarafından kullanılacaktır.

Türkiyenin kendi imkan ve dışa bağımlılığını azalttığı bu füze ile  milyarlarca dolar Türkiye’ kalmış olacak.

Esasen F-35 Lightning II savaş uçağının iç silah istasyonlarına uyumlu bir seyir füzesi olarak geliştirilen SOM-J, bu sebepten ötürü SOM Füzesi’ne göre daha küçük bir mimariye sahiptir.

İleriki zamanlarda F-35 alamazsak dahi F-35 alan ülkeler ile mühimmat anlaşması yapılarak gelir modeli oluşturulabilir. Eğerki ABD Füze yazılım sistemi ve uyumluğuğu devre dışı bırakmaz ise bir seçenek olabilir.

Editör Notu: Ayrıca bu geşiltirilen siha SOM-J füzesi Hava Radar ve Önleme olarak kullanılacaktır.Yani burada demek istediğimiz unsur idlip üzerinden Rus savaş uçaklarına yerden atılan uçak savar silahları etki etmemişti. Menzili yetmediği için ve bu yüzden 48 saat dönüşümlü havada kalabilen Sihalar büyük bir gücü ortaya çıkarıyor.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle