SON YENİLİKLER

CopterPack insanlı drone veya helikopter ilk uçuşunu yaptı

Okunuyor CopterPack insanlı drone veya helikopter ilk uçuşunu yaptı

CopterPack adlı yeni bir kişisel uçak türünün yaratıcıları, buna insanlı bir drone veya bir helikopter sırt çantası diyor. Video, bu cihazın ilk testlerinin nasıl yapıldığını gösteriyor.

Geliştirme, aynı adı taşıyan Avustralyalı şirket tarafından yürütülmektedir. CopterPack, çapı yaklaşık 90 cm olan yalnızca iki pervane kullanıyor. Pilleri tutan sert bir çerçeveye ve kumandalı iki kol dayanağına bağlanmış şekildedir.

Dört veya daha fazla pervaneye sahip insansız hava araçları, sabit rotorlarının hızlarını basitçe değiştirerek kendi kendini dengeleyebilirken, çift rotorlu tasarım bunu rotorların eğim açısını ve itme vektörünü değiştirerek yapar.

Uçuş çok kontrollü görünüyor, ilk başta pilot yumuşak bir şekilde kumsalın üzerinde büyük bir yüksekliğe çıkıyor, ardından Copterpack’in hareketini farklı yönlerde gösteriyor ve ardından yavaşça yere iniyor.

Böyle bir sistemin nasılses getireceği henüz belli değil. Pervaneler sadece yandan kapalıdır, ancak üstte ve altta açık kalırlar ve pilot için tehlike oluşturururu düşüncesi mevcut. Pervanelerin büyük çapı nedeniyle kuşların içeri girme şansı olasılığı var.

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle